Izvor: Insajder arhiva vesti 03.01.2017

Država tokom praznika oglasila prodaju nekretnina

Insajder 03.01.2017
Republička direkcija za imovinu objavila je oglas za prodaju nekretnina u državnoj svojini. Kako se navodi na zvaničnoj internet prezentaciji Direkcije, oglas je objavljen 26. decembra prošle godine, a obuhvata prodaju čak 109 različitih nekretnina… »

Turska sprečila 339 napada tokom 2016.

Insajder 03.01.2017
Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu izjavio je da su u 2016. vlasti osujetile 339 napada, većinom kurdskih ekstremista. On je rekao da su od toga 313 napada planirali pripadnici Radničke partije Kurdistana, a 22 pripadnici… »

Poslanica patrijarha Irineja: Dok je Srba, biće i Kosova

Insajder 03.01.2017
Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej čestitao je danas predstojeći Božić po Julijanskom kalendaru svim pravoslavnim vernicima u Srbiji, u rasejanju i na Kosovu i Metohiji, s pozivom da žive u ljubavi i slozi. "Pozdravljamo božićnim pozdravom… »

Dačić Skoplju: Slažem se, ali…

Insajder 03.01.2017
Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je saglasan sa stavom Ministarstva spoljnih poslova Makedonije da ne treba rušiti prijateljstvo Srbije i Makedonije, naglasivši da to treba da važi i u Beogradu i u… »

Osuda grafita ispisanih na kapelici u Sloveniji

Insajder 03.01.2017
Slovenačka biskupska konferencija i Islamska zajednica Slovenije osudili su kao provokaciju i vandalizam grafite "Alah je veliki" i "Šerijatski zakon". Grafiti su osvanuli na zidu kapelice Svete Sobote na Šmarnoj Gori blizu Ljubljane, a snimili su ih… »

Makedonija odgovorila Dačiću: Političari ne treba da ruše prijateljstvo dve zemlje

Insajder 03.01.2017
Makedonski mediji prenose saopštenje Ministarstva spoljnih poslova te zemlje, u kom se ukazuje da političari treba da budu odgovorni i da ne ruše prijateljstvo Makedonije i Srbije. "To treba da važi i u uslovima kada je očigledno da se zagreva… »

Turska: SAD da obustavi podršku sirijskim Kurdima

Insajder 03.01.2017
Turski premijer Binali Jildirim kritikovao je administraciju SAD zbog pomaganja sirijskim Kurdima, koje Ankara smatra teroristima, i pozvao novog predsednika SAD Donalda Trampa da stavi tačku na tu "sramotu". Jildirim je u obraćanju članovima… »

Nova hapšenja zbog terorističkog napada u Istanbulu

Insajder 03.01.2017
Uhapšeno je još šest osoba u vezi s napadom na noćni klub u Istanbulu u novogodišnjoj noći, čime se broj privedenih osumnjičenih popeo na 14, javila je turska novinska agencija Anadolija. Prema navodima agencije, svih 14 osumnjičenih su na… »

MUP Češke predlaže da se građanima omogući da pucaju u teroristu

Insajder 03.01.2017
Češko Ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je izmene Ustava kojima bi građani te zemlje dobili pravo da potegnu oružje i upucaju teroristu. "U vreme kada se izvode napadi u Evropi imamo utisak da bi građaninu Ustav trebalo da daje veće… »

Reis-ul-ulema Nasufović: Evropski muslimani postaju stranci u svojim državama

Insajder 03.01.2017
Prošlu, 2016, godinu u Evropi su obeležili brojni teroristički napadi, koji su odneli više stotina života. Od Brisela, Nice, Istanbula, Ankare do Berlina - u pozadini svih ovih napada je radikalni islam. Reis-ul-ulema Islamske zajednice Srbije Sead… »