Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 03.01.2017

Pao prvi pravi sneg u Beogradu, meteorolozi najavljuju nove padavine

Nova ekonomija 03.01.2017
U Srbiji od jutros umereno do potpuno oblačno, sa snegom i u nižim predelima, uključujući i Beograd. Jutarnja temperatura je od minus šest do minus jedan, a najviša dnevna biće od nula do tri stepena Celzijusova. Tokom dana, uz pad temperature… »

Povećanje putarine za 10 odsto nakon objave u Službenom glasniku

Nova ekonomija 03.01.2017
Vlada Srbije odobrila je poskupljenje putarine za 10 odsto, a cene će biti povećane osmog dana od objavljivanja u Službenom glasniku, kažu u Putevima Srbije. Na naplatnim stanicama se do tada primenjuju stare cene. Vlada je saglasnost da se putarina… »

Ministarstvo poziva na učešće u nagradnoj igri 'Uzmi račun i pobedi'

Nova ekonomija 03.01.2017
Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu pozvalo je danas građane da učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi". Dobitnici će biti nagrađeni vrednim nagradama, kao što su automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu i stan u… »

Tabaković: Niska inflacija, stabilan devizni i kurs i investicije i u 2017.

Nova ekonomija 03.01.2017
Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković izrazila je uverenje da će u ekonomskom smislu 2017. godinu u Srbiji karakterisati niska inflacija, stabilan devizni kurs i dobar priliv stranih direktnih investicija. "Inflacija u Srbiji je i u… »

Češka: Građanima dati pravo da ubijaju teroriste

Nova ekonomija 03.01.2017
Češko Ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je izmene Ustava kojima bi građani te zemlje dobili pravo da potegnu oružje i upucaju teroristu. "U vreme kada se izvode napadi u Evropi imamo utisak da bi građaninu Ustav trebalo da daje veće… »

Labović: Devizni priliv od turizma premašiće milijardu evra

Nova ekonomija 03.01.2017
Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović izjavila je da se očekuje da ukupan broj turista u Srbiji u 2016. godini bude veći od 2,7 miliona. To je 10 odsto više nego u 2015. godini. Ona je agenciji Beta rekla da od tog broja oko 55… »

Angela Merkel ne ide u Davos, šta je ovog puta razlog?

Nova ekonomija 03.01.2017
Nemačka kancelarka Angela Merkel odlučila je da drugu godinu zaredom ne prisustvuje Svetskom ekonomskom forumu u Davosu koji se održava od 17. do 20. januara. "Tačno je da je put u Davos bio razmatran, ali ga mi nismo nikada potvrdili, tako da ovo… »

Francuzima garantovano zakonsko pravo da budu oflajn van radnog vremena

Nova ekonomija 03.01.2017
U Francuskoj je od početka godine na snagu stupio zakon kojim su radnici dobili pravo da "ne budu dostupni" na službenom i-mejlu nakon završetka radnog vremena. Ovaj zakon obavezuje firme sa 50 i više radnika da odrede tačno vreme kada zaposleni nisu… »

'Rudnik i flotacija' posle privatizacije postao jedan od najboljih rudnika

Nova ekonomija 03.01.2017
Preduzeće Rudnik i flotacija na istoimenoj planini "iskopava" sve veće poslovne i uspehe u bezbednosti rudara na više od 400 metara pod površinom zemlje. Najvažniji je rudnik olova, cinka i ponešto srebra u Srbiji. Od 2004. kada ga je kupio… »

Elektronsko plaćanje sve popularnije, Pejpal neophodan

Nova ekonomija 03.01.2017
Građani Srbije sve više se odlučuju da račune umesto gotovinom plaćaju elektronskim putem. Prethodnih nekoliko godina sve veću ulogu dobijalo je internet bankarstvo, a sada su sve popularnije ponude koje omogućavaju plaćanje preko pametnih… »