Izvor: Pravda arhiva vesti 03.01.2017

Tramp zapretio: Nuklearni arsenal Severne Koreje biće zaustavljen!

Pravda 03.01.2017
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp je poručio da je Amerika bezbedna od moguće agresije i nuklearnog arsenala Severne Koreje. Tramp je na tviteru napisao: "Severna Koreja je objavila da razvoj nuklearnog oružja, koje bi moglo da ima domet do SAD… »

Božićna poslanica: Rađajte se i množite se! Dok je Srba, biće i Kosova!

Pravda 03.01.2017
Srpska Pravoslavna Crkva svojoj duhovnoj deci o Božiću 2016. godine. Po milosti Božjoj Pravoslavni Arhiepiskop pećki, Mitropolit beogradsko-karlovački i Patrijarh srpski, sa svim Arhijerejima Srpske Pravoslavne Crkve - sveštenstvu, monaštvu i svim… »

Provokacija LDP-a: "Da li je Dačić ministar ili ruski ambasador?"

Pravda 03.01.2017
Ivica Dačić mora konačno da odluči da li je ministar u Vladi Srbije ili ambasador Rusije u Srbiji, saopštila je danas Liberalno demokratska partija. Ta stranka podseća da je Dačić bio portparol Slobodana Miloševića, a da je danas, kako tvrdi… »

Vučić može da pobedi već u prvom krugu predsedničkih izbora

Pravda 03.01.2017
Aleksandar Vučić, ako bi se kandidovao, imao bi šanse da pobedi već u prvom krugu predsedničkih izbora, a Tomislav Nikolić mogao bi da ima veliki problem u drugom krugu, pokazuju rezultati ankete, koju prenosi Politika. Vučić bi u drugom krugu… »

Dosta je bilo: Vučić kumu "poklonio" državni stan za Novu godinu!

Pravda 03.01.2017
Premijer je odlučio da za novogodišnje praznike, od 27. decembra do 6. januara, na brzinu proda 109 državnih stanova koji su u zakupu, uz nekoliko lokala i garaža, a jedan od tih stanova zakupljuje i kum Nikola Petrović, tvrdi se u saopštenju… »

Američki svet: "Ta priča je tužno pala u vodu"

Pravda 03.01.2017
Pitanje koje će oblikovati 2017. jeste da li ćemo biti svedoci postepenog propadanja svetskog poretka u kome dominiraju SAD, piše kolumnista "Vašington posta". Robert Semjuelson navodi da su Sjedinjene Američke Države preuzele primat i ekonomski i… »

''Mein Kampf'' je ponovo bestseler u Nemačkoj: Hitler ponovo popularan među Nemcima

Pravda 03.01.2017
Knjiga Adolfa Hitlera ''Moja borba'' (Mein Kampf), tačnije njeno izdanje sa kritikama, ponovo je postala bestseler u Nemačkoj, rečeno je na minhenskom Institutu za savremenu istoriju, prenosi Tagesspiegel. Direktor Centra za savremenu istoriju u… »

Le Pen: Krim i Rusija? Ništa nelegitimno!

Pravda 03.01.2017
Predsednica francuskog Nacionalnog fronta Marin le Pen izjavila je da "ne misli da je ponovno ujedinjenje Krima sa Rusijom bilo nelegitimno". - Referendum je organizovan i stanovnici Krima su glasali za pristupanje Rusiji. Ne vidim nikakvog osnova za… »

I Dačić dobio poklon od Zaharove: Evo šta mu je popularna Maša poklonila (foto)

Pravda 03.01.2017
Šef diplomatije Ivica Dačić proslavio je 1. januara 51. rođendan, ali jedan poklon koji je dobio dve nedelje pre "divnog dana" ostaće mu u posebnom sećanju. Šef diplomatije Ivica Dačić proslavio je 1. januara 51. rođendan, ali jedan poklon koji… »

Odgovorio Hagu u svom stilu, Šešelj: Nisu dokazali moju krivicu, jer je nema!

Pravda 03.01.2017
Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poručio je da se nikada dobrovoljno neće vratiti u Hag i da Tužilaštvo Haškog tribunala nije dokazalo njegovu krivicu jer je nema. Šešelj je potvrdio da je uoči Nove godine poslao Tribunalu odgovor… »