Politika arhiva vesti 03.01.2017

Ko plati karticom - dupla šansa za stan

B92 03.01.2017
Beograd -- Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu pozvalo je danas građane da učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi". Dobitnici će biti nagrađeni vrednim nagradama, kao što su automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu i… »

Zaratili LDP i SPS: Čedini udarili na Dačića, a ovi uzvratili

Srbija danas 03.01.2017
Ko je ruski čovek, a ko je nevažan. Ivica Dačić mora konačno da odluči da li je ministar u Vladi Srbije ili ambasador Rusije u Srbiji, saopštila je danas Liberalno demokratska partija. Dačićeva SPS odmah im je odgovorila da su potpuno nevažna… »

Politika: Vučić i u prvom krugu, Nikoliću problem drugi

Press 03.01.2017
Aleksandar Vučić bi mogao da pobedi u prvom krugu na predsedničkim izborima, dok bi Tomislav Nikolić u drugom krugu mogao da ima problema, piše "Politika". Foto:B92.net List je u novom broju objavio anketu urađenu u saradnji sa agencijom "Faktor… »

Dosta je bilo: Obustaviti prodaju 109 državnih stanova

Novi magazin 03.01.2017
Pokret "Dosta je bilo" (DJB) ocenio je danas da prodaja 109 stanova koji pripadaju državi Srbiji putem oglasa, predstavlja rasprodaju države imovine i pozvala Direkciju za imovinu koja upravlja tim nekretnima, da obustavi prodaju. DJB je u saopštenju… »

Stefanović: Odluka o parlamentarnim izborima u najboljem interesu građana

Blic 03.01.2017
Potpredsednik vlade i funkcioner SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da će odluka o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora biti doneta u najboljem interesu građana i da se naprednjaci neće voditi stranačkim ciljevima. - “Zajedno ćemo… »

Nema više vremena: Srbi će formirati ZSO do Sretenja

Vesti online 03.01.2017
Predsednik Srpske liste Slavko Simić izjavio je da će srpska strana preduzeti sve korake da konstituiše zajednicu srpskih opština (ZSO) do Sretenja, 14. februara, i poručio da je krajnje vreme da Priština ispuni obaveze koje je preuzela sporazumom… »

Makedonija odgovorila Dačiću: Političari ne treba da ruše prijateljstvo dve zemlje

Novi magazin 03.01.2017
Ministarstvo spoljnih poslova Makedonije je danas ukazalo da političari treba da budu odgovorni i da ne ruše prijateljstvo između Makedonije i Srbije. "To treba da važi i u uslovima kada je očigledno da se zagreva atmosfera za sledeće glasanje za… »

Tanasković: Ulazak KiM u Unesko bi imao nesagledive posledice

RTV 03.01.2017
KOSOVSKA MITROVICA - Ambasador Srbije pri Unesko Darko Tanasković upozorio je da bi ukoliko bi Kosovo kojim slučajem postalo članica Uneska to imalo nesagledive posledice po srpski identitet i kulturno nasleđe u pokrajini. U intervjuu za "Jedinstvo"… »

"DRI nema razloga da se boji ni političara niti bilo koga"

B92 03.01.2017
Beograd -- Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Radoslav Sretenović kaže da u svom radu nije bio izložen pritiscima. Kako je naveo, nije bio izložen pritiscima u smislu da ga je neko zvao da prikrije neku činjenicu iz izveštaja ili ne… »

Dačić: Beograd nikad ništa neće uraditi na štetu Skoplja

Beta 03.01.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se slaže sa stavom Ministarstva spoljnih poslova Makedonije da ne treba rušiti prijateljstvo izmedju Srbije i Makedonije, dodajući da "Beograd nikad ništa nije i neće uraditi na… »