Svet arhiva vesti 03.01.2017

Mašrapov ispitan, tvrdi da nema veze sa napadom u Istanbulu

RTS 03.01.2017
Kirgistanac Jahe Mašrapov, čiju su fotografiju svetski mediji objavili uz tvrdnju da je on tokom dočeka Nove godine u Istanbulu ubio 39 ljudi, priveden je u Kirgistanu, po povratku iz Turske, i negira bilo kakvu umešanost u taj teroristički napad… »

Južna Koreja: Tramp uputio jasnu poruku Pjongjangu

Novi magazin 03.01.2017
Južna Koreja je danas ocenila da je budući predsednik SAD Donald Tramp poslao jasnu poruku Severnoj Koreji kojom negira tvrdnje o napretku njenog balističkog nuklearnog programa. "Poruka novoizabranog predsednika Tramp je važna zbog toga što prvi put… »

Finska pokrenula eksperiment: Plata 560 evra i ako ne rade

Gde investirati 03.01.2017
Odabrana grupa od 2.000 nezaposlenih ove će godine u Finskoj primati 560 evra i sa tom platom nisu povezani nikakvi uslovi – ne moraju da rade, a ne moraju da traže posao ako to ne žele. Time je Finska prva zemlja na svetu koja se zaista upušta u… »

Sirijski pobunjenici zaoštrili ton zbog kršenja primirja

Novi magazin 03.01.2017
Sirijsko primirje koje se kako-tako održavalo četiri dana, danas izgleda još nesigurnije, a deo pobunjenika je odustao od pripreme za mirovne pregovore i optužio vlasti Sirije da krše prekid vatre. Desetak pobunjeničkih grupa svojom odlukom preti da… »

"Paks Amerikana? Ta priča tužno pada u vodu"

B92 03.01.2017
Vašington -- Pitanje koje će oblikovati 2017. jeste da li ćemo biti svedoci postepenog propadanja svetskog poretka u kome dominiraju SAD, piše kolumnista "Vašington posta". Robert Semjuelson navodi da su Sjedinjene Američke Države preuzele primat i… »

Češko ministarstvo: Građani da mogu da ubiju teroristu

B92 03.01.2017
Prag -- Češko Ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je izmene Ustava kojima bi građani te zemlje dobili pravo da potegnu oružje i upucaju teroristu. "U vreme kada se izvode napadi u Evropi imamo utisak da bi građaninu Ustav trebalo da daje… »

Gutereš: Nisam čudotvorac

B92 03.01.2017
Njujork -- Novi šef Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš rekao je da on "nije čudotvorac" i dodao da su sada vrlo teška vremena. Pre početka svog prvog radnog dana u sedištu UN u Njujorku. Gutereš koji je od 1. januara umesto Ban Ki Muna generalni… »

Izrael: Završeno tročasovno policijsko ispitivanje Netanjahua

Blic 03.01.2017
Izraelska policija završila je večeras tročasovno ispitivanje izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u njegovoj rezidenciji u vezi sa optužbama za korpuciju. - U ovom trenutku ne postoje drugi detalji koje bismo pružili - rekao je policijski… »

Bil i Hilari Klinton dolaze na inauguraciju Trampa

RTV 03.01.2017
VAŠINGTON - Bivši američki predsednik Bil Klinton i njegova ;supruga, bivša državna sekretarka i predsednički kandidat Hilari Klinton, prisustvovaće inauguraciji novog američkog predsednika Donalda Trampa. Potvrda Klintonovih da će doći na… »

Mali heroj: Dvogodišnjak spasao život bratu blizancu (VIDEO)

B92 03.01.2017
Dvogodišnji Brok Šof veliki je dužnik svom bratu blizancu Baudiju. Dečaci su se igrali u svojoj sobi u Oremu (SAD), kada je na Broka pala komoda. Snimak bezbednosne kamere prikazuje Boudija kako gotovo dva minuta pokušava da spase svog brata, što mu… »