Svet arhiva vesti 03.01.2017

Moralne gnjide ubijaju nedužne

Vesti online 03.01.2017
Strani mediji juče su objavili i kako je odgovornost za napad u novogodišnjoj noći u klubu Reina, u kojem je život izgubilo 39 osoba, preuzela Islamska država. Turske vlasti veruju i kako je napadač iz srednje Azije te kako je po nacionalnosti… »

Tramp o pretnjama Pjongjanga: To se neće desiti!

RTS 03.01.2017
Novoizabrani predsednik SAD je na "Tviteru" kritikovao Pjongjang, ali i Peking jer, kako kaže, ne želi da pomogne u sprečavanju nuklearnog programa Severne Koreje. Donald Tramp je na Tviteru reagovao na tvrdnju severnokorejskog vođe Kim Džong Una da… »

Finska pokrenula eksperiment: Plata 560 evra i ako ne rade

Gde investirati 03.01.2017
Odabrana grupa od 2.000 nezaposlenih ove će godine u Finskoj primati 560 evra i sa tom platom nisu povezani nikakvi uslovi – ne moraju da rade, a ne moraju da traže posao ako to ne žele. Time je Finska prva zemlja na svetu koja se zaista upušta u… »

Sirijski pobunjenici: Zamrzavamo učešće u pregovorima

RTS 03.01.2017
Bilo kakvo teritorijalno napredovanje sirijske vojske i paravojnih formacija koje podržava Iran okončaće primirje, upozoravaju sirijske pobunjeničke grupe. Grupe sirijskih pobunjenika saopštile su da su odlučile da zamrznu bilo kakve razgovore o… »

Američki svet: "Ta priča je tužno pala u vodu"

Pravda 03.01.2017
Pitanje koje će oblikovati 2017. jeste da li ćemo biti svedoci postepenog propadanja svetskog poretka u kome dominiraju SAD, piše kolumnista "Vašington posta". Robert Semjuelson navodi da su Sjedinjene Američke Države preuzele primat i ekonomski i… »

Češka: Građanima dati pravo da ubijaju teroriste

Nova ekonomija 03.01.2017
Češko Ministarstvo unutrašnjih poslova predložilo je izmene Ustava kojima bi građani te zemlje dobili pravo da potegnu oružje i upucaju teroristu. "U vreme kada se izvode napadi u Evropi imamo utisak da bi građaninu Ustav trebalo da daje veće… »

Gutereš preuzeo fotelju u UN: Nisam čudotvorac!

Mondo 03.01.2017
Novi šef Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš rekao je danas da on "nije čudotvorac" i dodao da su sada vrlo teška vremena. Foto: AP Photo/Seth Wenig Pre početka svog prvog radnog dana u sedištu UN u Njujorku. Gutereš koji je od 1. januara umesto Ban… »

Završeno tročasovno policijsko ispitivanje Netanijahua

Politika 03.01.2017
JERUSALIM – Izraelska policija završila je sinoć tročasovno ispitivanje izraelskog premijera Benjamina Netanijahua u njegovoj rezidenciji u vezi sa optužbama za korpuciju. „U ovom trenutku ne postoje drugi detalji koje bismo pružili”, rekao je… »

Bil i Hilari Klinton dolaze na inauguraciju Trampa

B92 03.01.2017
Vašington -- Bivši predsednik SAD Bil Klinton i njegova supruga, bivša državna sekretarka i predsednički kandidat Hilari Klinton, prisustvovaće inauguraciji Donalda Trampa. Potvrda Klintonovih da će doći na inauguraciju Trampa, 20. januara… »

Mali heroj: Dvogodišnjak spasao život bratu blizancu (VIDEO)

Vesti online 03.01.2017
Dvogodišnji Brok Šof veliki je dužnik svom bratu blizancu Baudiju. Dečaci su se igrali u svojoj sobi u Oremu (SAD), kada je na Broka pala komoda. Snimak bezbednosne kamere prikazuje Boudija kako gotovo dva minuta pokušava da spase svog brata, što mu… »