Vojvodina arhiva vesti 03.01.2017

Zimska služba "Gradskog zelenila" od jutros na terenu

NoviSad.com 03.01.2017
Novi Sad - Radnici zimske službe "Gradskog zelenila" su u pripravnosti i u slučaju novih padavina ili leda izaći će na teren. Prioriteti čišćenja su pešački prilazi, mostovi, autobuske stanice u gradu i industrijskoj zoni, deset gradskih trgova i… »

Otkazano snimanje neonkoloških pacijenata u Kamenici

NoviSad.com 03.01.2017
Novi Sad - U Institutu za onkologiju Vojvodine pokvario se jedan od dva aparata za MR tomografiju. foto: onk.ns.ac.rs Zbog toga ne mogu da se zakazuju snimanja neonkoloških pacijenata, kao i onkoloških pacijenata kojima treba pregled dojke, saopštila… »

"Novosadski Winter Fest" od danas ponovo na Trgu Slobode

Moj Novi Sad 03.01.2017
Druženje s dečjim horovima, novosadskim bendovima i didžejevima nastavlja se od danas na centralnom gradskom trgu. Zbog gradskog dočeka Nove godine, "Novosadski Winter Fest“ je prethodnih nekoliko dana bio izmešten u Zmaj Jovinu ulicu, a od danas… »

SM: Poskupela boravišna taksa

RTV 03.01.2017
SREMSKA MITROVICA - Boravišna taksa na teritoriji grada Sremska Mitrovica sada se plaća više i ona iznosi stotinu dinara. Odluku o tome donela je Skupština grada Sremska Mitrovica, kojom se reguliše obaveza plaćanja boravišne takse za fizička lica… »

Saveti za pravilan odabir dečjih cipela

Dnevnik 03.01.2017
Dečja stopala, koja su veoma osetljiva, najčešće su sklona deformacijama, pa obuća ima veoma važnu ulogu u njihovom pravilnom formiranju. Postoje predrasude o tome. kada dete treba da počne da nosi obuću, ili da deca do 12. godine treba da nose… »

Uz druženje, konstruisanje i projektovanje zgrada

Dnevnik 03.01.2017
Radionica pod nazivom „Arhitektura za tinejdžere, zgrade ili papagaji” održana je pred kraj prošle godine, u okviru “Novosadskih dečijih Zimzarija 6”, u organizaciji. udruženja „Barabarka”. Tako su u Dečjem kulturnom centru „Deci na… »

Marioarine ružice svetom putuju

Dnevnik 03.01.2017
UZDIN: Savremene natikače nisu ni nalik onima koje svojeručno od vunice izrađuje Marioara Marija Kokora (55) iz Uzdina. One su neizostavan deo rumunske narodne nošnje, a Marioara je prvo počela da ih pravi kao minijaturne suvenire, priveske za… »

Raku keramika, nova ljubav

Dnevnik 03.01.2017
BEČEJ: Samostalnom izložbom grafika i raku keramike Eržebet Mezei iz Sente, ovdašnja galerija „Krug“ pod krovom Gradskog pozorišta Bečej završila je lanjsku. i započela ovogodišnju izložbenu delatnost. Autorka se prvi put predstavila u gradu… »

Ugašena bačkopalanačka direkcija živi kroz „Standard”

Dnevnik 03.01.2017
BAČKA PALANKA: Gradske i opštinske direkcije za izgradnju postale su istorija, u skladu s novim zakonskim rešenjima. Od grada do grada tražila su se. različita rešenja, ali svuda je posledica da će doskorašnji indirektni korisnici opštinskih i… »

Obmana ovde i danas

Dnevnik 03.01.2017
BEČEJ: Mladim bečejskim glumcima prija učešće na Festivalu omladinskih scena u Beloj Palanci. Posle upečatljivog utiska 2013. godine sa predstavom Georga Bihnera. „Leons i Leona“ u režiji Novosađanina Igora Pavlovića, Dramski studio mladih… »