Arhiva » Vesti » B92 11.01.2017

Đaci na raspustu u 14 opština u Srbiji

Beograd -- Odlukom lokalnih vlasti zbog vanrednih vremenskih uslova nastava u osnovnim i srednjim školama nije počela u 14 opština, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

B92 sreda, 11. januar 2017.  |  Tanjug
B92: Đaci na raspustu u 14 opština u Srbiji

Nastava nije počela u Dimitrovgradu, Babušnici, Žabarima, Mionici, Medveđi, Trgovištu, Surdulici, Vladičinom Hanu, Sjenici, Štrcu, Gnjilanima, Gori, Ivanjici i Novom Pazaru.

"Na osnovu odluke gradskih vlasti časovi u svim školama u Vranju skraćeni su na 30 minuta, ista situacija je i u opštini Kladovo. Takođe, 30 minuta traju časovi u svim školama u Priboju i u OŠ "Branko Radičević" u Bujanovcu", navodi se u saopštenju.

Zbog havarija na sistemu grejanja ili neprohodnosti puteva početak nastave je odložen u 20 škola i 28 izdvojenih odeljenja: Školska uprava (ŠU) Zaječar tri škole i četiri izdvojena odeljenja (IO), ŠU Kruševac jedna škola, ŠU Beograd četiri škole, ŠU Valjevo jedna škola i pet IO, ŠU Leskovac jedna škola i peet IO, ŠU Užice šest škola i 14 IO, ŠU Kragujevac četiri škole.

U ŠU Kraljevo danas su u četiri škole časovi skraćeni na 35 minuta.

Nakon normalizacije uslova za rad škole će u dogovoru sa školskim upravama pripremiti Akcione planove za nadoknadu časova.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.