Arhiva » Vesti » B92 11.01.2017

Poslodavci, javite šta je bilo na tom konkursu

Beograd -- Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa iz kompanija i dalje je najslabije ocenjen od kandidata koji konkurišu za posao.

B92 sreda, 11. januar 2017.  |  B92, Infostud
B92: Poslodavci, javite šta je bilo na tom konkursu

I protekle godine su kandidati koji putem sajta Poslovi.infostud.com konkurišu za posao, u okviru istraživanja "Oceni put do posla“ dali svoj sud o načinu na koji su poslodavci organizovali proces selekcije i regrutacije u svojim kompanijama.

Tom prilikom je ocenama od 1 do 5 bodovan način na koji je kompanija zakazala intervju, kvalitet dobijenih informacija o radnom mestu, brzina završetka procesa selekcije, kao i obaveštavanje o ishodu konkursa.

Način na koji je kompanija zakazala test ili intervju ostaje među najbolje ocenjenim aspektom u procesu selekcije, dok je ocena za obaveštavanje kandidata o ishodu konkursa za posao ostala gotovo nepromenjena u odnosu na prethodnu godinu.

U istraživanju je ove godine popunjeno 82.035 upitnika, što je za oko 1 500 više u odnosu na prošlu godinu. Pored toga, ocenjeno je znatno više konkursa za posao (gotovo 17.000), kao i veći broj pojedinačnih poslodavaca (skoro 5000).

Izostanak povratne informacije o ishodu konkursa i dalje je najslabije ocenjen u procesu selekcije i regrutacije i nije zabeležen pomak u odnosu na prošlu godinu. Iako kompanije polako postaju svesnije da slanjem povratne informacije utiču na formiranje stava o sebi, kandidati i dalje izražavaju nezadovoljstvo merom u kojom se to čini. Prosečna ocena i ove godine iznosi 1,6, koliko je iznosila i u 2015.

Blagi pomak vidi se kod ocene za brzinu završetka procesa selekcije. Za razliku od prethodne godine kad je ocena iznosila 3,3, ove godine ocena je za nijansu viša i iznosi 3.,.

Veće zadovoljstvo kandidata vidi se i kod ostalih segmenata procesa selecije kao što su informisanje o radnom mestu (opis posla, radni uslovi, visina zarade) i ocena ove godine iznosi 3,5. U odnosu na prošlu godinu poboljšan je i način na koji kompanija zakazuje test ili intervju i sada ocena iznosi 3,9, za razliku od prošlogodišnjih 3,8.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Infostud

©2017 Netmark d.o.o.