Arhiva » Vesti » B92 11.01.2017

Zagrevao automobil ispred kuće - mora da plati 128 $

Jedan 24-godišnjak iz Mičigena kažnjen je sa 128 dolara zato što je ostavio vozilo sa uključenim motorom ispred svoje kuće, kako bi se automobil zagrejao.

B92 sreda, 11. januar 2017.
B92: Zagrevao automobil ispred kuće - mora da plati 128 $

Zbog izuzetno niskih temperatura, mnogi od nas ovih dana zagrevaju motor i kabinu svog automobila u mestu, pre nego što započnu vožnju. Međutim, ova uobičajena zimska rutina koštaće jednog vlasnika automobila iz američke savezne države Mičigen 128 dolara, koliko iznosi kazna koju će morati da plati.

Vozač je, kao što to obično radi tokom zime, izašao do svog parkiranog automobila, uključio motor i vratio se u kuću da sačeka dok se vozilo ne zagreje. Kada je vratio nakon izvesnog vremena, na vetrobranu je zatekao kazneni nalog koji mu je u međuvremenu ostavio policajac.

Iako biste možda pomislili da su motivi za izricanje ovakve kazne ekološki, u pitanju je drugi razlog. Naime, prema lokalnoj uredbi vozač ne sme da ostavi nezaključano vozilo sa uključenim motorom bez nadzora, jer na taj način olakšava "posao" lopovima, objašnjavaju u policiji.

Šef lokalne policije izjavio je za medije da on lično ohrabruje pozornike da u takvim slučajevima kažnjavaju bez pardona.

"Kada ostavite otključan auto sa uključenim motorom bez nadzora, to je kao da ste ostavili pozivnicu lopovu", kaže on.

"Takve krađe se često završavaju opasnim policijskim poterama za prekršiocima, što može da se izbegne ako vodite računa o svom automobilu. Zdrav razum nam govori da ne ostavljamo otključano vozilo sa uključenim motorom na ulici."


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2017 Netmark d.o.o.