Arhiva » Vesti » Blic 11.01.2017

AMSS: Saobraćaj u Srbiji se odvija otežano

Sneg povremeno umerenog inteziteta pada u većini krajeva Srbije sem na jugoistoku zemlje, gde padavina trenutno nema. Na važnijim magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja.

Blic sreda, 11. januar 2017.  |  Tanjug

Putevi u nižim predelima su očišćeni u punoj svojoj širini, no vozači moraju računati na sneg kojeg ima mestimično između jedan i tri centimetra, dok u planinskim predelima nanosa ima na kolovozu i preko pet santimetra, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS).

Veliku opasnost u saobraćaju predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od 17 do 8 podeoka ispod nule, jer svaka vlažna deonica nosi potencijalu opasnost od poledice ili stvaranje leda.

Ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led na putu, zato iz AMSS upućuju apel vozačima da voze krajnje oprezno, poštuju sva ograničenja u vožnji i sve saobraćajne propise.

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije.

Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima treba koristiti isključivo glavne magitralne i regionalne pravce. Na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima i to uglavnom na putevima, II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Vranja, Niša, Kuršumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

AMSS Sneg

©2017 Netmark d.o.o.