Arhiva » Vesti » Blic 11.01.2017

Marić: Vanredna situacija u 13 opština u Srbiji, evakuisano 139 građana

U 13 opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija, a danas počinje i dopremanje nafte ugroženim opštinama, rekao je Tanjugu načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Blic sreda, 11. januar 2017.  |  Tanjug

- U 13 oština proglašsena je vanredna situacija. Aleksinac je ukinuo vanrednu situaciju, ali je proglašena još u Ivanjici i Gadžinom Hanu - kaže Marić.

On kaže da je od Badnjeg dana, kada je počeo ledeni talas, do danas evakuisano 139 ljudi.

- Danas počinje i preraspodela nafte po opštinama po njihovim zahtevima, što će im omogućiti da se lakše nose sa nevoljama i angažuju mehanizaciju. Za petak je najavljeno blago otopljenje, koje će trajati nekoliko dana, a onda nas čekaju nove nevolje - kaže Marić.

Najviše evakuisanih je u Vranju i okolini, naglašava on i dodaje da je tamo bilo najviše intervencija, dopremanja hrane, pomoći bolesnim ljudima.

- U tom kraju pojačali smo mehanizaciju, dopremili motorne sanke, i nadam se da ćemo uspeti veliki broj ljudi da spasemo - kaže Marić i dodaje da je trenutno na terenu angažovano više od 300 vatrogasaca spasilaca u svim ugroženim opštinama, ali da se kordinira i sa žandarmerijom i vojskom koji se angažuju po potrebi.

Govoreći o smrtnim slučajevima on kaže da tu treba biti oprezan, da su potvrđena dva smrtna slučaja zbog smrzavanja, a za dva se čeka medicinska potvrda.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Bela smrt još uzima danak

Večernje novosti sreda, 11. januar 2017.

Heroji 12 sati spasavali Vranjance foto+video

Mondo sreda, 11. januar 2017.

AMSS: Usporen saobraćaj, ali bez zastoja

Blic sreda, 11. januar 2017.

Lopata kao modni rekvizit

Slobodna Evropa sreda, 11. januar 2017.

©2017 Netmark d.o.o.