Arhiva » Vesti » Kurir 11.01.2017

Fejsbuk počinje da naplaćuje usluge! Proverite inboks, ali nikako ne radite ovo

Korisnici WhatsAppa i Fejsbukovog Messengera ponovno su postali žrtve neželjenih poruka.

Kurir sreda, 11. januar 2017.

Naime, u inbokse korisnika stiže poruka, koju treba proslediti, inače će morati da počnu da plaćaju svaku poruku koju šalju prijateljima. Ako ne kopiraju sadržaj poruke, aplikacije će pretpostaviti da nisu redovni korisnici i počeće da im naplaćuju svoje usluge.

"Od subote ujutro Fejsbuk će početi da se naplaćuje. Ako imate barem 10 kontakata, pošaljite im ovu poruku. Na taj način ćemo videti da ste aktivan korisnik i vaš profil će postati plav i ostati besplatan. Kako piše u današnjim novinama, poruka na Fejsbuku naplaćivaće se 0,01 dolar. Pošaljite ovu poruku 10 ljudi. Kada to učinite, vaš profil će poplaveti. U suprotnom će Fejsbuk aktivirati naplatu poruka", stoji u poruci koja se proširila.

Foto: Profimedia Poruka za WhatsApp je identičnog sadržaja, samo je na mestima gde je napisano Fejsbuk, preimenovano u WhatsApp, piše Independent.

Poruka je, naravno, potpuno neistinita, pa ni Fejsbuk ni WhatsApp neće početi naplaćivanje svojih usluga. Za obe aplikacije se očekuje da za korisnika ostanu potpuno besplatne, što i moraju biti, budući da je Fejsbukov poslovni model takav da prikuplja podatke o korisnicima, koje, potom, koristi kako bi oglašivačima naplatio reklamiranje.

(N1)

Autor: Foto: Profimedia


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Messengerom i WhatsAppom se širi novi spam

B92 sreda, 11. januar 2017.

Komentari

Ključne reči

Facebook Fejsbuk Plav

©2017 Netmark d.o.o.