Arhiva » Vesti » Kurir 11.01.2017

Marić: Vanredno u 13 opština, nafta stiže do ugroženih!

BEOGRAD - U 13 opština u Srbiji proglašena je vanredna situacija, a danas počinje i dopremanje nafte ugroženim opštinama, rekao je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Kurir sreda, 11. januar 2017.

"U 13 oština proglašena je vanredna situacija. Aleksinac je ukinuo vanrednu situaciju, ali je proglašena još u Ivanjici i Gadžinom Hanu", kaže Marić.

On kaže da je od Badnjeg dana, kada je počeo ledeni talas, do danas evakuisano 139 ljudi. "Danas počinje i preraspodela nafte po opštinama po njihovim zahtevima, što će im omogućiti da se lakše nose sa nevoljama i angažuju mehanizaciju. Za petak je najavljeno blago otopljenje, koje će trajati nekoliko dana, a onda nas čekaju nove nevolje", kaže Marić.

Najviše evakuisanih je u Vranju i okolini, naglašava on i dodaje da je tamo bilo najviše intervencija, dopremanja hrane, pomoći bolesnim ljudima."U tom kraju pojačali smo mehanizaciju, dopremili motorne sanke, i nadam se da ćemo uspeti veliki broj ljudi da spasemo", kaže Marić i dodaje da je trenutno na terenu angažovano više od 300 vatrogasaca spasilaca u svim ugroženim opštinama, ali da se kordinira i sa žandarmerijom i vojskom koji se angažuju po potrebi.

Govoreći o smrtnim slučajevima on kaže da tu treba biti oprezan, da su potvrđena dva smrtna slučaja zbog smrzavanja, a za dva se čeka medicinska potvrda.

BONUS VIDEO

Vatrogasac Miodrag Rajković, spasilac zavejanih

Autor: Beta,Tanjug,Foto: Tanjug/Dimitrije Goll


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Bela smrt još uzima danak

Večernje novosti sreda, 11. januar 2017.

Heroji 12 sati spasavali Vranjance foto+video

Mondo sreda, 11. januar 2017.

AMSS: Usporen saobraćaj, ali bez zastoja

Blic sreda, 11. januar 2017.

Lopata kao modni rekvizit

Slobodna Evropa sreda, 11. januar 2017.

©2017 Netmark d.o.o.