Arhiva » Vesti » Novi magazin 11.01.2017

MUP: Evakuisano gotovo 140 ljudi i 70 vozila

Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije angažovao je više od 250 vatrogasaca u akcijama spasavanja u kojima je do sada zbog snega i hladnoće evakuisano više od 140 osoba, izjavio je danas zamenik načelnika tog sektora Boban Stevanović.

Novi magazin sreda, 11. januar 2017.  |  Beta

Stevanović je za RTS kazao da je zbog snežnih nanosa i niskih temperatura trenutno najteža situacija na Pešteru, istoku, jugoistoku i delu zapadne Srbije.

"Postoji problem sa visinom snežnog pokrivača i kako da stignete do svih puteva, uključujući i makadamske", rekao je Stevanović navodeći da su iz smetova do sada izvučena 70 vozila.

On je kazao da lokalni štabovi imaju stručno-operativne timove na osnovu čijih procena će biti donete odluke o ukidanju vanredne situacije, ali je i dodao da ne očekuje da će do ukidanja doći istovremeno u svim ugroženim opštinama.

Upitan da li postoji opasnost od porasta vodostaja reka zbog topljena snega, Stevanović je kazao da se prate procene Hidrometeorološkog zavoda kao i da se ne očekuje da u kratkom periodu dođe do većeg otapanja snega.

Vanredna situacija u delu opštine Gadžin Han

Štab za vanredne situacije opštine Gadžin Han proglasio je danas zbog snega vanrednu situaciju na delu opštinske teritorije, u selima Gare i Ličje.

Predsednik opštine Saša Đorđević kazao je agenciji Beta da je put do Gara zavejan, dok se do Ličja može doći kolima, ali su neprohodni putevi do seoskih mahala.

"Danas ćemo angažovati dodatnu mehanizaciju kako bi probili i te zavejane puteve. Jutros rano uspeli smo da probijemo put do sela Koprivnica", rekao je Đorđević.

On je kazao da je visina snega na području opštine Gadžin Han oko pola metra.

"To nije mnogo, ali su putarima mnogo problema zadali snežni nanosi. Na deonicama koje su duge i po 500 metara visina smetova premašuje dva metra", kazao je predsednik opštine.

Đorđević je naveo da su u protekla četiri dana zaposleni u opštinskoj Direkciji za izgradnju uspeli da probiju puteve do svih sela, osim Gare i mahale u Ličju.

"U stalnom smo kontaktu sa žiteljima tih sela. Ukoliko meštanima bude potrebna pomoć lekara ili namirnice, naći ćemo način da im to obezbedimo dok se putari ne probiju do njih", rekao je Đorđević.

On je dodao da je opština posredstvom Crvenog krsta obezbedila 50 paketa hrane za slučaj da neko od stanovnika ostane bez namirnica.


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Bela smrt još uzima danak

Večernje novosti sreda, 11. januar 2017.

Heroji 12 sati spasavali Vranjance foto+video

Mondo sreda, 11. januar 2017.

AMSS: Usporen saobraćaj, ali bez zastoja

Blic sreda, 11. januar 2017.

Lopata kao modni rekvizit

Slobodna Evropa sreda, 11. januar 2017.

©2017 Netmark d.o.o.