Arhiva » Vesti » Novi magazin 11.01.2017

Vučić: Poraz SNS na predsedničkim izborima značio bi moj odlazak

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi poraz kandidata SNS na predsedničkim izborima značio njegov odlazak sa funkcije šefa Vlade.

Novi magazin sreda, 11. januar 2017.  |  Tanjug

"Nema nikakve sumnje da poraz na predsedničkim izborima ne mora da znači odlazak svih ministara ili promenu strukture političkih stranaka u vladi, ali svakako znači moj odlazak", zaključio je Vučić, koji se nalazi u višednevnoj poseti Indiji.

Premijer Aleksandar Vučić je ranije izjavio je da su predsednički izbori pitanje opredeljivanja Srbije kojim će putem ići u budućnosti.

Kako je tada naveo, ukoliko pobede “oni koji su već pobedili – Janković, Jeremić, Šešelj – to će imati značajne posledice za budućnost“.

"To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio“, rekao je Vučić.

Osim toga, on je tada istakao da bi kohabitacija značila da bi predsednik “svakoga dana nešto zvocao, imao sva prava i nikakve obaveze“.

"Vlada dok radi, taj neko bi sedeo, a Nikolić to nikada nije radio, i svakoga dana bi nešto zvocao. Imao bi sva prava, nikakve obaveze. Pitam vas, a šta su uradili ti što kritikuju? Treba nam neko ko će da radi sa vladom, u mrcvarenju zemlje ne želim da učestvujem“, naveo je Vučić.


Objavljeno na sajtu novimagazin.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.