Arhiva » Vesti » Politika 11.01.2017

Otežan gradski prevoz u Beogradu

Politika sreda, 11. januar 2017.

Zbog snega koji pada više od 20 sati otežano radi gradski prevoz u Beogradu, ima dosta poteškoća u tramvajskom saobraćaju, ali i na prigradskim linijama, a skraćene su linije 307 i 310.

„Jutros je bilo problema na Zelenom vencu jer su dva autobusa proklizala i poprečila se. To je dovelo do zastoja, ali je sada sve normalizovano”, rekao je za Tanjug direktor GSP-a Željko Milković.

On je dodao da problema ima u tramvajskom saobraćaju i to na skretnicama gde ima dosta utabanog snega i leda. „U tramvajskom saobraćaju ima određenih zastoja, ali nema skraćenih tramvajskih linija”, kaže direktor.

On dodaje da poteškoća ima na autobuskim linijama u podavalskim naseljima i na prigradskim linijama na Smederevskom putu ka Grockoj. „Skraćene su linije 307 i 310. Bila je skraćena i linija 308, ali je pre sat vremena regulisano. Ima poremećaja, ali se otklanjaju”, pojašnjava Milković.

U Beogradskom taksiju je rečeno Tanjugu da je sneg izazvao probleme u odvijanju saobraćaja u celom gradu i da se naročito velike gužve stvaraju u centru. „Saobraćaj je dosta usporen, ima ugaženog snega i leda”, rekao je dispečer Beogradskog taksija Milan Bojić.

On je rekao da se saobraćaj, ipak, odvija i u višim naseljima u Beogradu, kao što su Banovo brdo, Mirijevo i slično, ali dosta otežano. Bojić je poručio vozačima ako mogu danas da ne sedaju za volan.

Portparol Hitne pomoći Nada Macura kaže da lekarske ekipe stižu na sve pozive, ali je zbog vremenskih uslova njihov dolazak usporen, zbog čega je zamolila građane da budu strpljivi. Radinici „Beograd-puta” pomogli su noćas ekipi Hitne pomoći koja se zaglavila u Zucama.

Macura je apelovala na građane da ne izlaze na ulice bez preke potrebe, a naročito na starije sugrađane da budu oprezni zbog snega koji je na ulicama prekrio led.

Tanjug


Objavljeno na sajtu politika.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Tanjug Sneg GSP

©2017 Netmark d.o.o.