Arhiva » Vesti » Blic 12.01.2017

Tuga u Dugoj Poljani: Meštani ne mogu da poveruju da su otac i sin umrli od smrzavanja

Meštani Duge Poljane kod Gadžinog Hana u neverici i sa tugom su primili vest da su beživotna tela Miroslava Mitića (64) i njegovog oca Ilije (89) nađena na pragu njihove kuće, a da se veruje da su preminuli od posledica smrzavanja.

Blic četvrtak, 12. januar 2017.  |  BRANKO JANAČKOVIĆ

Zamenik predsednika Mesne zajednice Dragan Sretenović kaže da su otac i sin živeli skromo i teško ali da niko nije očekivao ovakvu tragediju.

- Poznajemo se godinama. Oni su bili u nezavidnoj situaciji, ali niko nije očekivao ovo što se desilo: da u jednoj noći umru i otac i sin. Najverovatnije je zbog hladnoće otkazalo srce. Nema ovde takvih ljudi koji bi nešto uradili nasilno. Bilo je hladno prethodnih dana, minus 20 stepeni. Bili su bolesni i jedan i drugi. Neka im je laka zemlja - kaže Sretenović.

Otac i sin stradali od smrzavanja kod Gadžinog Hana

Miroslav je poslao OVU PORUKU komšiji, a tri dana kasnije pronađen je smrznut na pragu svoje kuće

O smrti Mitića obavešteno je i Više tužilaštvo i obavljen je uviđaj. Zasad, kako saznajemo, ništa ne ukazuje na to da je smrt nasilna. Tela su poslata na obdukciju i ako bude potvrđeno da je uzrok smrti smrzavanje, biće to prve žrtve polarnog talasa u Nišavskom regionu.

- Nije imalo od njih šta da se ukrade, šta bi im neko uzeo? Nosio sam im po pet, šest hebova, salamu, nekad meso koje su kupovali od Ilijine penzije. Za novu godinu su mi naručili dva piva - kaže Goran Filipović iz Krastavčeta, čovek koji je nesrećne Mitiće snabdevao hranom. Njemu je Miroslav uputio poslednju poruku telefonom, a on ih je tri dana kasnije zatekao smrznute.

Predsednik opštine Gadžin Han Saša Đorđević kaže da je ilija imao poljoprivrednu penziju od koje su živeli, a da je Miroslav bio bez posla.

-U 2015. na predlog mesne zajednice jedno vreme bili su korisnici novčane pomoći. Posle toga se više nisu javljali za socijalnu pomoć. Verovatno zbog stida, jer je Ilija nekada bio domaćin, imao je četiri hektara zemlje - kaže Đorđević.

Pogled na siromašnu sobicu u kojoj su živeli otac i sin otkriva razmere njihove sirotinje. Pored "smederevca" može se videti nekoliko nacepanih komada drva za potpalu, a na stolu nešto posuđa i dve prazne flaše od piva.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2017 Netmark d.o.o.