Arhiva » Vesti » B92 16.01.2017

Satarić: Vikipedija beleži rast u veličini i popularnosti

Vikipedija, najveća online enciklopedija na svetu, obeležava 16 godina postojanja, a jedan od osnivača Vikimedije Srbije i jedan od prvih uređivača Vikipedije, Dragan Satarić kaže da je ona danas, sa smart telefonima, postala deo svakodnevne komunikacije i da beleži stalni rast.

B92 ponedeljak, 16. januar 2017.  |  Tanjug
B92: Satarić: Vikipedija beleži rast u veličini i popularnosti

Vikipedija od svog nastanka do danas, naveo je Satarić, ima konstantan rast - u veličini, popularnosti, značaju, upotrebljivosti i upotrebljenosti.

"Vikipedija je stvarno postala nezaobilazan deo i civilizacije i svakodnevnog razgovora uopšte", rekao je Satarić novinarima na obeležanju 16 godina Vikipedije u Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković".

Omogućava, kaže, da se brzo sazna na primer koje je godište Robert de Niro ili koliko je zlatnih globusa osvojla Meril Strip, ali i navodi da sve treba staviti pod znak pitanja, uključujući i Vikipediju.

Kako je rekao, ljudi treba da znaju da čitaju i da proveravaju informacije kako bi se uverili u to da li je reč o činjenicama potvrđenim u izvorima ili navodima koji nisu potkrepljeni.

"Činjenice su bitne i to je ono kako je nastala Vikipedija", kaže Satarić koji je pozvao korisnike da pomognu kako bi članci i teme na Vikipediji bili bolje pokriveni jer, dodaje, tako ustvari Vikipedija napreduje.


Objavljeno na sajtu b92.net »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Robert De Niro

©2019 Netmark d.o.o.