Društvo arhiva vesti 16.01.2017

Stigli mađarski ledolomci, najteže kod Dalja

Novi magazin 16.01.2017
Nastavlja se borba sa ledom na rekama. Najteže kod Dalja na Dunavu i nizvodno od Pupinovog mosta. Dva mađarska ledolomca razbila jedan manji ledeni čep, desetak kilometara nizvodno od Apatina. Posao nastavljaju sutra u sedam časova. Dva ledolomca… »

Ledena nedelja u Srbiji, očekuje se i novi sneg

Press 16.01.2017
RHMZ upozorio je da će od ponedeljka pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana. Foto:B92.net Tokom ove sedmice u većini mesta na području Srbije ocekuju se ledeni dani sa najnižom temperaturom… »

VOZAČI, OPREZ: Sneg i poledica otežavaju vožnju

Moj Novi Sad 16.01.2017
Sneg slabog do umerenog inteziteta večeras provejava na području Loznice, Valjeva, povremeno pada u timočkoj i negotinskoj krajini, a sa slabim snežnim padavinama treba računati na jugu i jugostoku Srbije, pa Auto moto savez Srbije upozorava da su… »

Objavljena odluka o ukidanju pomoćne policije

RTS 16.01.2017
Uredba o službi u pomoćnoj policiji stavljena je van snage i ta odluka objavljena je u novom broju "Službenog glasnika". Tu Uredbu, koja ukida pređašnju o službi u pomoćnoj policiji, potpisao je prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić. Na sednici… »

Incident kod Prizrena: Srbin uhapšen zbog četiri slova S na jakni

Blic 16.01.2017
Branimir Gligorijević, medicinski tehničar iz sela Novake kod Prizrena, uhapšen je danas u ovom gradu zato što je na jakni imao četiri slova "S", koja su nekome zasmetala, rekao je Srni njegov otac Branko. "Branimir je otišao u Prizren da kupi hranu… »

Znanje đaka do četvrtog razreda iznad proseka, viši razredi zaostaju

RTS 16.01.2017
Na dva slična međunarodna testiranja (TIMSS i PASA) učenici nižih razreda osnovne škole pokazali su znanje koje je iznad proseka, dok su učenici viših razreda bili na začelju liste i pokazali znanje ispod proseka. Đaci mlađih razreda osnovne… »

Avio i železnički saobraćaj bez problema, reke i dalje nisu plovne

Novi magazin 16.01.2017
Avio i železnički saobraćaj u Srbiji odvijaju se bez većih problema, dok reke nisu plovne zbog leda i vetra, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Železnički saobraćaj, i putnički i teretni, odvija se bez… »

Stiglo 300 zahteva za odmor uz vaučer

Blic 16.01.2017
Za vaučere za odmor u Srbiji u 2017, od početka godine do 15. januara stiglo je 300 zahteva, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Kako su kazali u tom ministarstvu, 51, odsto zahteva su poslali zaposleni, a 35… »

VIDEO: Bilbord kašlje ako pušite

Radio 021 16.01.2017
Kako bi podigla svest o štetnosti pušenja, kompanija iz Švedske došla je na ideju da u Stokholmu postavi specijalne elektronske bilborde. Kampanja je privukla pažnju jer je reč o posebno napravljenoj seriji bilborda koji su interaktivni. Na… »

Pokrenut postupak za izbor predsednika Ustavnog suda Srbije

Blic 16.01.2017
Ustavni sud Srbije pokrenuo je postupak za izbor novog predsednika tog suda, koji se bira na mandat od tri godine, objavljeno je danas na sajtu tog suda. Predsednika Ustavnog suda biraju sudije Ustavnog suda iz svog sastava na predlog najmanje troje… »