Društvo arhiva vesti 16.01.2017

Ledolomci "Greben", "Bor" i "Topola" u akciji

RTS 16.01.2017
Ledolomac "Greben" angažovan je u beogradskom sektoru između Pupinovog i Pančevačkog mosta, dok se brod "Bor" u Beogradu priprema za isplovljenje ka Hidroelektrani "Đerdap 1", saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture… »

Sneg veje na Zlatiboru, Kopu, a popodne...

Mondo 16.01.2017
Sneg umerenog intenziteta pada trenutno na Zlatiboru, Sjenici i Kopaoniku. Tokom dana proširiće se i na ostale krajeve. Foto: Čitalac MONDA, Dragan Tomašević Ilustracija Zbog niskih temperatura poledica i dalje predstavlja veliku opasnost u vožnji… »

Sneg i poledica na putevima, ne kretati na put bez zimske opreme

Blic 16.01.2017
Sneg slabog do umerenog inteziteta večeras provejava na području Loznice, Valjeva, povremeno pada u timočkoj i negotinskoj krajini, a sa slabim snežnim padavinama treba računati na jugu i jugostoku Srbije, pa Auto moto savez Srbije upozorava da su… »

Uredba o formiranju pomoćne policije zvanično ukinuta

Gde investirati 16.01.2017
Odluka o ukidanju uredbe o formiranju pomoćne policije u Srbiji objavljena je u najnovijem Službenom glasniku. Vlada Srbije Uredbu o službi u pomoćnoj policiji donela je 29. decembra prošle godine, a ukinula ju je 9. janura posle pritiska javnosti… »

Novosti: Srbin uhapšen u Prizrenu zbog ocila na jakni?

B92 16.01.2017
Beograd -- Srbin Branimir Gligorijević iz povratničkog sela Novaka uhapšen je zbog jakne sa oznaka Srbije, navode Srbi iz Prizrena, a prenose “Večernje novosti”. Kako navode, Branimir Gligorijević (32) iz Novaka, povratničkog sela udaljenog… »

Srpski paradoks: Niži razredi natprosečni, viši nepismeni

B92 16.01.2017
Na dva slična međunarodna testiranja učenici nižih razreda osnovne škole pokazali su znanje koje je iznad proseka, a učenici viših razreda znanje ispod proseka. Đaci mlađih razreda osnovne škole pokazali su na TIMSS testiranju da znaju da… »

Avio i železnički saobraćaj bez problema, reke i dalje nisu plovne

Novi magazin 16.01.2017
Avio i železnički saobraćaj u Srbiji odvijaju se bez većih problema, dok reke nisu plovne zbog leda i vetra, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Železnički saobraćaj, i putnički i teretni, odvija se bez… »

Stiglo 300 zahteva za odmor uz vaučer

Kamatica 16.01.2017
Za vaučere za odmor u Srbiji u 2017, od početka godine do 15. januara stiglo je 300 zahteva, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Kako su kazali u tom ministarstvu, 51, odsto zahteva su poslali zaposleni, a 35… »

VIDEO: Bilbord kašlje ako pušite

Radio 021 16.01.2017
Kako bi podigla svest o štetnosti pušenja, kompanija iz Švedske došla je na ideju da u Stokholmu postavi specijalne elektronske bilborde. Kampanja je privukla pažnju jer je reč o posebno napravljenoj seriji bilborda koji su interaktivni. Na… »

Ustavni sud pokrenuo postupak za izbor predsednika suda

B92 16.01.2017
Ustavni sud Srbije pokrenuo je postupak za izbor novog predsednika tog suda, koji se bira na mandat od tri godine, objavljeno je na sajtu tog suda. Predsednika Ustavnog suda biraju sudije Ustavnog suda iz svog sastava na predlog najmanje troje sudija… »