Izvor: B92/Kultura arhiva vesti 16.01.2017

"Imala sam vremena da sve skockam kako mi se dopada"

B92 16.01.2017
Forma mog romana je zanimljiva i nesvakidašnja budući da je to jedan mozaik napravljen od dijaloške forme koja se smenjuje sa proznim okvirom, kazala je Tanjugu Ivana Dimić, autorka knjige "Arzamas", za koju je dobila NIN-ovu nagradu za roman godine… »

Jedinstvena knjiga u srpskoj književnosti: Bez slova A

B92 16.01.2017
Novinar i književnik Zoran Radisavljević predstavio je knjigu pod naslovom "Sve je moglo biti drukčije", jedinstvenu po tome što u celom tekstu nema nijednog slova A. Na predstavljanju u Medija centru, rečeno je da je knjiga jedinstveno delo u… »

Mihić: U pisanju nema penzije, dok mogu pisaću

B92 16.01.2017
Scenarista Gordan Mihić, kome je posvećena "Retrospektiva velikana" 10. "Kustendorfa", stigao je danas u Drvengrad gde će nakon projekcije filma "Vrane" održati radionicu za studente i mlade autore. "Ako radite 50 filmova, pretpostavlja se da će… »

Del Boj: Sada svi psuju i sve se vrti oko novca i slave

B92 16.01.2017
Legendarni ser Dejvid Džejson, omiljeni Del Boj iz kultne serije "Mućke"; nije previše zadovoljan time u kom smeru je otišla industrija zabave, pa ni društvo uopšte. "Kolega Roni Barker mi je dao najbolji savet u karijeri. Rekao mi je da smo mi… »

Kremlj namerno pokvario Šerloka Holmsa?!

B92 16.01.2017
Šerlok Holms je u nedelju trebalo da reši "Poslednji problem" u velikom finalu popularne serije u kojoj čuvenog detektiva igra Benedikt Kamberbač. Ipak, neko je ljubiteljima želeo da pokvari uživanje i iznenađenje, jer je ruska verzija ove epizode… »

Gordanu Mihiću uručena Nagrada za buduće filmove

B92 16.01.2017
Osnivač "Kustendorfa"Emir Kusturica uručio je večeras u Drvengradu scenaristi Gordanu Mihuću "Nagradu za buduće filmove, istakavši da je u pitanju jedan od najboljih scenarista u Evropi, a koga nismo dovoljno slavili. "On zapravo ulazi u zrelu fazu… »

Festival evropskog filma od 23. januara u Beogradu

B92 16.01.2017
Festival evropskog filma, u organizaciji Delegacije Evropske unije u Srbiji i EU info centra u saradnji sa ambasadama zemalja članica EU, biće održan u Beogradu od 23. do 30. januara, kada će gledaoci imati prilike da vide savremena filmska ostvarenja… »

Izložba "Tihi i neprimetni" u Domu Vojske Srbije

B92 16.01.2017
Izložba "Tihi i neprimetni", posvećena padobrancima Poljske državne armije, čiji je ključni zadatak bio da rade u ilegali u okupiranoj Poljskoj za vreme Drugog svetskog rata, otvorena je danas, 16. januara, u Domu Vojske Srbije. Ambasador Poljske u… »

Projekcija filma "Sporazum" u Beogradu

B92 16.01.2017
Projekcija filma "Sporazum" u režiji Predraga Radonjića zakazana je za 17. januar u beogradskom Domu omladine, saopštili su producenti. U filmu igraju Aleksandar Mihailović, Vasilija Kokotović, Bora Nenić, Marjan Todorović, Dejan Cicmilović… »

Marčelo će rođendan proslaviti koncertom u Beogradu

B92 16.01.2017
Rođendanski koncert Marčela i njegovog Napetog kvinteta zakazan je za 21. januar u beogradskom klubu "Elektropionir", saopštili su producenti. Slavni muzičar i pisac poručuje da je rođendanska svirka, mala i intimna, potpuno slučajno postala… »