Izvor: BK TV arhiva vesti 16.01.2017

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade za roman godine

BK TV 16.01.2017
Ivana Dimić dobitnica je 63. NIN-ove nagrade za roman godine za delo "Arzamas". Za njen roman glasalo je troje članova žirija - Tamara Krstić, Jasmina Vrbavac i Mihajlo Pantić, dok je dva glasa dobio roman "Hornika sumnje" Vladislava Bajca - od Boža… »

Ne prestaje da se blamira: Novi gaf hrvatske predsednice

BK TV 16.01.2017
Kolinda Grabar Kitarović govorila je na svečanom prijemu povodom 25 godina međunarodnog priznanja Hrvatske i tada je pozdravila sve diplomate s kojima je "u to vreme" sarađivala. Portal Index.hr navodi da je to novi gaf hrvatske predsednice jer je… »

Specijalni tužilac: Širokov tražio ubistvo Ðukanovića

BK TV 16.01.2017
Ruski državljanin Eduard Širokov osumnjičen je za pripremanje dela protiv ustavnog uređenja i bezbednosti Crne Gore, što se odnosi na plan za ubistvo tadašnjeg premijera Mila Ðukanovića, izjavio je sinoć specijalni tužilac Veljko Rutović… »

Dudaković: Bošnjaci spremajte uniforme; Perišić: Konačno su pale maske, znamo šta nam se sprema! (foto)

BK TV 16.01.2017
Bivši general tzv. Armije BiH Atif Dudaković pozvao je danas mlade Bošnjake da se naoružaju. Profesor Međunarodnih odnosa i geopolitike Srđan Perišić smatra da je izjava Dudakovića poziv na otvoreni rat i da srpska javnost mora da stane u… »

Stigla snežna oluja! Saobraćaj blokiran, na putevima potpuni kolaps, unutrašnjost odsečena od ostatka zemlje! (foto)

BK TV 16.01.2017
U prekidu su i brojne trajektne i katamaranske linije. Hrvatsku je u ponedeljak zahvatilo nevreme koje je blokiralo saobraćajnice i u potpunosti odseklo unutrašnjost zemlje od Dalmacije. Prema izveštaju Hrvatskog auto-kluba od 15:50h, zbog orkanskog… »

Tragedija: Mladić skočio sa zgrade, samoubistvo najavio na Fejsbuku?

BK TV 16.01.2017
Mladić Vedad Baltić (20) pronađen je prošle noći s teškim telesnim povredama pored stambene zgrade u Travniku. Kako je saopšteno iz MUP-a Srednjo –bosanskog kantona po dolasku policije, mladić je davao znakove života, ali je u bolnici preminuo… »

Šta sad ovo znači? Ministarstvo odbrane hitno poslalo poziv svim punoletnim licima u Srbiji!

BK TV 16.01.2017
Svi koji treba da se registruju imaće vremena do maja to da učine! Ministarstvo odbrane objavilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju građana Srbije koji ove godine postaju punoletni. Takođe, ovu zakonsku obavezu treba da ispune i oni koji… »

Teška železnička nesreća! Voz na pruzi Bar - Beograd usmrtio čoveka, telo neprepoznatljivo!

BK TV 16.01.2017
Železnički saobraćaj je bio u prekidu dva sata. Pešak čiji je identitet za sada nepoznat poginuo je večeras na pruzi Bar – Beograd od posledica udara lokalnog voza koji je iz barske železničke stanice krenuo ka Podgorici. "Nesreća se dogodila… »

Pet činjenica za današnji dan, 16. januar

BK TV 16.01.2017
Redakcija BKTVNews za vas je izdvojila najzanimljivije događaje i činjenice koji su obeležili današnji dan. 1. Krunisan Ivan IV Vasiljevič Godine 1547. u Moskvi za prvog ruskog cara krunisan Ivan IV Vasiljevič. Poznat po značajnim reformama u… »

San svakog kolekcionara: Na aukciji model Poršea od dva miliona evra (foto)

BK TV 16.01.2017
Porše je napravio ukupno 292 primerka legendarnog modela 959, ali svega 29 proizvedeno je u verziji Sport. Upravo će se jedan Porše 959 Sport naći na prodajnoj aukciji koju kuća "RM Sotheby’s" organizuje 8. februara u Parizu. Biće to prilika da se… »