Izvor: Danas arhiva vesti 16.01.2017

Uspešan dan za srpske tenisere

Danas 16.01.2017
Srpski teniser Dušan Lajović danas je, u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije, pobedio Francuza Stefana Robera, rezultatom 6-3, 6-3, 6-3. U drugo kolo turnira su se danas plasirala još dva predstavnika Srbije. Viktor Troicki je Damira Džumhura iz… »

Francuska i Nemačka reagovale na izjavu Trampa

Danas 16.01.2017
Nemačka i Francuska su danas za iznenađenjem i prkosom reagovale na ocenu novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa da je NATO "zastareo" i predviđanje da će, posle Velike Britanije, još nekoliko zemalja napustiti Evropsku uniju. Šef… »

Pao turski avion, najmanje 37 ljudi poginulo

Danas 16.01.2017
Teretni avion turskog prevoznika Turkish Airlines srušio se u Kirgistanu, pri čemu je stradalo najmanje 37 ljudi, prenose agencije. Većina stradalih su stanovnici sela na koje je avion Boeing 747 pao pri pokušaju sletanja u gustoj magli. Među… »

Mađarski ledolomci u Srbiji

Danas 16.01.2017
Dva ledolomca iz Mađarske koji će pomoći da se saniraju ledeni čepovi na Dunavu, prešli su granicu sa Srbijom, a Vlada Srbija uputila je molbu Mađarskoj da, umesto do Apatina, ledolomci razbiju led Dunavom do Beograda, saopštilo je danas… »

Ivana Dimić dobitnik Nagrade NIN

Danas 16.01.2017
Dobitnik Nagade NIN za 2016. godinu je Ivana Dimić za roman Arzamaš, objavio je danas žiri. Za Nagradu kritike za najbolji roman na srpskom jeziku objavljen u 2016. u najužem izboru bili su još i romani Vladana Matijevića "Susret pod neobičnim… »

Milović: U Sablji o Ćuruviji

Danas 16.01.2017
Pripadnik nekadašnjeg Poskoka, policijske jedinice za rešavanje najtežih slučajeva, Rodoljub Milović rekao je danas, u Specijalnom sudu, da je svedok Miladin Suvajdžić u akciji Sablja, policiji govorio o mogućim neposrednim izvršiocima ubistva… »

Han: Srbija i Kosovo ne treba da ugroze postignuto

Danas 16.01.2017
Evropski komesar za dobrosusedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han ocenio je danas da Srbija i Kosovo ne bi trebalo da ugroze ono što je postignuto u međusobnom dijalogu. Odgovarajući na pitanje o odnosima Beograda i Prištine i izjavi… »

Drecun: Događaji sa vozom su posledica pritisaka Prištine

Danas 16.01.2017
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da su događaji u vezi sa vozom koji je bio upućen za Kosovsku Mitrovicu posledica kontinuiranog pritiska Prištine na srpski narod i na dijalog. Drecun je gostujući u… »

Padavine i ledeni dani do nedelje

Danas 16.01.2017
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana. Kako je najavljeno najniža temperatura biće od minus deset do minus četiri, a… »

Nikolić i Kravčenko o poslovanju NIS-a

Danas 16.01.2017
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa generalnim direktorom Naftne industrije Srbije Kirilom Kravčenkom, koji ga je informisao o poslovanju Naftne industrije Srbije u prošloj godini i budućim poslovnim projektima. Nikolić je… »