Izvor: Insajder arhiva vesti 16.01.2017

NATO: Beograd i Priština da se uzdrže u interesu regionalne bezbednosti

Insajder 16.01.2017
NATO poziva Beograd i Prištinu da se uzdrže od zaoštravanja situacije i pokrenu dijalog jer je to „u interesu regionalne stabilnosti i bezbednosti", izjavila je za agenciju Beta u Briselu portparolka Severnoatlantskog saveza Oana Lungesku. "Mi veoma… »

Šutanovac: Voleo bih da Janković podnese ostavku i što pre se uključi u politički život

Insajder 16.01.2017
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac rekao je da će ako se Aleksandar Vučić kandiduje na predsedničkim izborima Saši Jankoviću biti teško u drugom krugu, ali da smatra da Janković, kog je podržao DS, može da pobedi. Šutanovac je… »

Policija Kosova negira optužbe da je postavila eksploziv

Insajder 16.01.2017
Policija Kosova saopštila je danas da su izjave predsednika Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju Milovana Drecuna da se jedinice ROSU koriste "terorističkim metodama" neistinite i da javnost treba da bude informisana objektivno, umesto da joj… »

Slučaj Ćuruvija: Informacije postojale godinama, ali ne i dokazi

Insajder 16.01.2017
Pred Specijalnim sudom svoja saznanja o ubistvu Slavka Ćuruvije i događajima koji su kasnije vezivani za ovo ubistvo izneli su bivši načelnik Uprave Kriminalističke policije Rodoljub Milović i svedok-saradnik u procesu protiv Zemunskog klana Miladin… »

Mogerini bila “krajnje zabrinuta zbog situacije s vozom”

Insajder 16.01.2017
Predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini izjavila je da je bila "krajnje zabrinuta zbog opasnosti da incident s vozom” dovede do zaoštravanja odnosa Beograda i Prištine. Odgovarajući na pitanja novinara u… »

Ambasada SAD: Kosovo ima pravo da upravlja svojom granicom

Insajder 16.01.2017
Portparolka Ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu Mišel Šon izjavila je da SAD poštuju pravo Kosova da brine o svojoj granici, čime je podržala delovanje institucija Kosova i slanje specijalnih snaga na prelaz Jarinje kako bi zaustavili… »

Posle sastanka predsednika Srbije i direktora NIS-a najavljena nova milijarda investicija

Insajder 16.01.2017
Direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko najavio je da će ta rusko-srpska kompanija investirati milijardu evra u naredne tri godine, saopšteno je posle sastanka Kravčenka i predsednika Srbije Tomislava Nikolića. U saopštenju iz kabineta… »

Pao avion Turkish Airlinesa, najmanje 37 ljudi poginulo

Insajder 16.01.2017
Teretni avion turskog prevoznika Turkish Airlines srušio se u Kirgistanu, pri čemu je stradalo najmanje 37 ljudi. Većina stradalih su stanovnici sela na koje je avion Boeing 747 pao pri pokušaju sletanja pо gustoj magli. Među poginulima su četiri… »

Suvajdžić svedočio da je Zemunski klan trebalo da ubije optužene za ubistvo Ćuruvije

Insajder 16.01.2017
Suđenje optuženima za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem nekadašnjeg pripadnika Zemunskog klana Miladina Suvajdžića. Suvajdžić, svedok-saradnik u procesu za ubistvo premijera Zorana… »

Drecun: Jedinica ROSU sama postavila eksploziv na šine

Insajder 16.01.2017
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun ocenio je danas da su specijalne jedinice kosovske policije ROSU faktor destabilizacije i dodao da je ta jedinica sama postavila eksploziv na šine kojim je trebalo da prođe voz iz… »