Izvor: Južne vesti arhiva vesti 16.01.2017

Sporni milionski tenderi za proslavu Nove godine u Nišu

Južne vesti 16.01.2017
Doček Nove godine u organizaciji Niškog kulturnog centra (NKC), koji je građane koštao oko 5 miliona dinara, plaćen je preko tendera za koje, kažu iz Uprave za javne nabavke, nisu ispoštovani zakonski rokovi i procedure. Iako po Zakonu, javne… »

Svrljižani 6. put plivaju za Bogojavljenski krst

Južne vesti 16.01.2017
Svrljižani će ove godine, zbog zaleđene reke i problema sa branom, za Časni krst prvi put od 2012. godine plivati na bazenu. Broj plivača je ograničen na 12, a rok za prijavu je do 18. januara. Svi zainteresovani za plivanje mogu se prijaviti kod… »

Ponovo ledeni dani i sneg u Nišu

Južne vesti 16.01.2017
Kako Nišlije i putare ne bi ponovo iznenadio sneg, iz niške Meteorološke stanice upozoravaju da će narednih dana ponovo biti ledeno sa temperaturama do -15 stepeni, a očekuje se i više snega. Zbog jakog vetra, kažu, mogući su i snežni nanosi koji… »

Ogromni decembarski računi za grejanje zabrinuli Nišlije

Južne vesti 16.01.2017
Računi za grejanje za decembar “sledili” su Nišlije koji kažu da su cifre sada duplo veće u odnosu na novembarski račun. Iako je u drugoj polovini poslednjeg meseca bilo jako hladno, građani smatraju da su računi mnogo veći od očekivanog, dok… »

Osuđenici iz niškog zatvora prave delove za automobile

Južne vesti 16.01.2017
Kazneno-popravni zavod u Nišu potpisao je ugovor sa stranom kompanijom, pa 80 osuđenika pravi delove za industriju automobila. Novac koji zarade ide na opremanje zatvora ili proširenje proizvodnje, kaže upravnik Aleksandar Grbović. On nije mogao da… »

Carinici na Gradini zaplenili pare i cigarete

Južne vesti 16.01.2017
Na graničnom prelazu Gradina zaplenjeno je 40.000 evra koje je Holanđanin krijumčario u pojasu i 57 boksova cigareta, koje su Bugari švercovali u Nemačku. Za vikend je, kažu u Carini, prilikom redovne izlazne kontrole kod Holanđanina turskog… »

Eksplodirao kotao u Hemijskoj školi u Leskovcu

Južne vesti 16.01.2017
Parni kotao eksplodirao je jutros nešto pre 7 sati i razneo deo krova na kotlarnici koja se nalazi pored zgrade Hemijske škole. Povređenih nema, ali je svih 800 učenika zbog hladnih radijatora vraćeno kućama, "piše Blic". Direktor škole Tane… »

Prvo plivanje za Časni krst na Vlasinskom jezeru

Južne vesti 16.01.2017
"Debeli" minus i nadmorska visina od 1.200 metara biće jedinstven događaj, ali i pravi izazov za sve one koji odluče da plivaju za Časni krst u takmičenju koje se po prvi put organizuje na Vlasinkom jezeru. Prijavljivanje traje do dana takmičenja… »

DJB: Zlonamerno izveštavanje medija o slavi u zdravstvenoj stanici

Južne vesti 16.01.2017
Nakon incidenta u niškoj zdravstvenoj stanici gde je u radno vreme usred čekaonice bio postavljen slavski sto, a samo obeležavanje slave opravdano zaštitom zdravlja lekara, iz Pokreta "Dosta je bilo" su medije optužili da su "intenciozno zlonamerno… »