Izvor: Kurir arhiva vesti 16.01.2017

Štajnmajer: EU i NATO zabrinuti zbog izjava Trampa da je Alijansa zastarela

Kurir 16.01.2017
Ministri spoljnih poslova iz zemalja NATO i EU zabrinuti su zbog komentara novog američkog predsednika Donalda Trampa o tome da je Alijansa zastarela organizacija, izjavio je danas šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer. "Razgovarao sam danas… »

(Video) Ubio 31 čoveka i šestoro dece: Turski avion pao zbog greške pilota!

Kurir 16.01.2017
BIŠKEK - Transportni avion turske kompanije srušio se danas na naselje u Kirgiziji zbog greške pilota, prvi su rezultati istrage koje su saopštili lokalni zvaničnici. #mustread Kyrgyzstan Officers Hold Pilot Responsible For Plane Crash-… »

NATO potvrdio: KFOR nije obaveššten o raspoređivanju snaga ROSU!

Kurir 16.01.2017
U sedištu NATO kažu da KFOR nije bio obavešten o prisustvu specijalnih snaga kosovske policije ROSU na severu Kosova u subotu 14. januara 2017. godine. U odgovoru na pitanje Tanjuga da li su specijalne snage kosovske policije ROSU imale odobrenje… »

Ivana Dimić za kurir: Nije bitan rod u književnosti!

Kurir 16.01.2017
Dobitnik 63. Ninove nagrade je Ivana Dimić za roman "Arzamas", saopštio je danas petočlani žiri. Ona je četvrta žena koja je u istoriji dobila Ninovu nagradu. "Mislila sam da će dobiti Bajac. ne bih isticala što sam žena. Odlično je što sam… »

Rodoljub Milović: Prpa je prvo prepoznala Miloša Simovića pa Luku Pejovića kao ubice Ćuruvije

Kurir 16.01.2017
Rodoljub Milović, penzionisani načelnik UKP-a koji je nekada bio operativac u policijskog grupi "Poskok" koja je vodila istragu ubistva Slavka Ćuruvije posvedočio je danas u Specijalnom sudu u Beogradu da je istraga vođena u više pravaca, kao i da… »

Han o dijalogu Beograda i Prištine: Moramo gledati unapred, a ne unazad

Kurir 16.01.2017
Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas u Briselu da se "ne sme dovesti u opasnost ono što je dosad ostvareno u dijalogu Beograd-Priština" i da se "mora gledati napred, a ne unazad". On je to rekao dolazeći na zasedanje šefova diplomatija EU na… »

Kosovska policija tvrdi: ROSU ne koristi terorističke metode! Nismo minirali prugu!

Kurir 16.01.2017
Kosovska policija negirala je danas da njena specijalna jedinica ROSU koristi terorističke metode i da je u subotu postavila eksploziv kako bi sprečila da voz koji je krenuo iz Beograda uđe na Kosovo, prenosi list "Lajmi". Reagujući na izjavu… »

Spremite se, Sibir nam se vraća: Sledi nam novi udar niskih temperatura i padavina!

Kurir 16.01.2017
U većini gradova naše zemlje ponovo će padati sneg, a temperatura će biti oko desetog podeljka ispod nule. „Sibir se opet preseljava u Srbiju“, u šali je prokomentarisao jedan od novinara Kurira kad je pročitao dugoročnu prognozu. Vodite… »

Ovo Putin očekuje od Trampa: Lista stvari o kojima će sigurno razgovarati dva svetska lidera

Kurir 16.01.2017
Na vrhu Putinovog popisa želja za Trampa je sigurno ukidanje sankcija, piše danas Dojče vele navodeći da izgleda da Moskva želi i priznanje ruske aneksije Krima. Oboje je povezano, a Tramp je pokazao spremnost da se o tome razgovara. Dojče vele… »

Domaća valuta mirovala preko vikenda: Evro danas 123,79

Kurir 16.01.2017
Dinar je danas zadržao skoro istu vrednost prema evru kao u petak, a zvanični srednji kurs je 123,7907 dinar za jedan evro. Evro je u petak koštao 123,7821 dinara. Prošle godine dinar je bio najjači 4. januara, kada je kurs bio 121,5145 dinara za… »