Izvor: Moj Novi Sad/Vojvodina arhiva vesti 16.01.2017

RHMZ UPOZORAVA: Stiže novi ledeni talas, temperatura i do -10°C

Moj Novi Sad 16.01.2017
Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22. januara u većini mesta na području Srbije biti snežnih padavina i ledenih dana. Tokom ove sedmice u većini mesta na području Srbije očekuju se ledeni dani, s… »

HAVARIJA: Deo Telepa ostao bez grejanja i tople vode

Moj Novi Sad 16.01.2017
Danas, 16. januara, od 8 sati, zbog sanacije havarije na vrelovodnoj mreži na uglu Bulevara patrijarha Pavla i Ilirske ulice, prekinuta je isporuka toplotne energije za grejanje i pripremu tople potrošne vode objekata u sledećim ulicama: - Bulevar… »

Danas popodne stižu ledolomci iz Mađarske

Moj Novi Sad 16.01.2017
Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević izjavio je da će popodne u Srbiju stići dva ledolomca iz Mađarske, koji će pomoći saniranje ledenih čepova na rekama. Kovačević je istakao da je tokom noći situacija bila stabilna, ali da… »

Rešite se tragova soli sa obuće

Moj Novi Sad 16.01.2017
So zaista pomaže da se manje kližemo dok hodamo zaleđenim ulicama, ali našoj obući so uopšte ne prija. Kada se vratite kući, i kada se vaše omiljene čizme osuše, primetićete da je na njima ostao beli trag. To je so koju ste pokupili hodajući… »

Izjave ljubavi na Fejsbuku dokaz nestabilne veze

Moj Novi Sad 16.01.2017
Srećni parovi koji na Fejsbuku stalno postavljaju jedni drugima izlive nežnosti verovatno mrze jedno drugo ili sebe dovoljno ne poštuju, kažu seksolozi. Svi znaju bar jedan par sa Fejsbuka koji po ceo dan postavlja selfije i postove kojima dokazuju da… »

Povrat PDV za bebe zavisi od Zakona o finansijskoj podršci porodici

Moj Novi Sad 16.01.2017
Ukoliko se do 1. februara ne promeni Zakon o finansijskoj podršci porodici, roditelji će dobiti povraćaj PDV, saopštili su u Poreskoj upravi, a prenosi portal "Bebac". Iako Zakon o PDV, koji je krajem godine usvojen u Skupštini Srbije, predviđa da… »

ČUVAJTE SE "LAŽNJAKA": Dinar falsifikuju više od evra

Moj Novi Sad 16.01.2017
Najviše lažnih apoena od 2.000, 1.000 i 500 dinara. U Srbiji je u prošloj godini otkriveno ukupno 6.171 falsifikovana novčanica, ili za 8,9 odsto više nego 2015, kada je otkriveno 5.667 komada tih novčanica, saopštavaju iz Narodne banke Srbije… »

SAD I ZVANIČNO: Objavljena odluka o ukidanju pomoćne policije

Moj Novi Sad 16.01.2017
Odluka o ukidanju uredbe o formiranju pomoćne policije u Srbiji objavljena je u najnovijem "Službenom glasniku". Vlada Srbije Uredbu o službi u pomoćnoj policiji donela je 29. decembra prošle godine, a ukinula ju je 9. janura posle pritiska javnosti… »

Hoće li nam naplata grejanja po potrošnji uvećati račune?

Moj Novi Sad 16.01.2017
Državni sekretar u Ministarstvu rudarstva i energetike Srbije rekao je danas da zbog energetski neefikasnih zgrada može da se dogodi da računi za grejanje, kad krene naplata po potrošnji, budu čak i veći od dosadašnjih. Zoran Predić je novinarima… »

Šesnaestogodišnjakinja nestala u BG pronađena na Detelinari

Moj Novi Sad 16.01.2017
Maja Beriša iz beogradskog naselja Bežanijska kosa, koja je nestala 28. decembra prošle godine dok je išla u prodavnicu, pronađena je juče živa i zdrava u Novom Sadu. Kako prenose mediji, po nju je došao otac i odveo je kući. Nakon nestanka ubrzo… »