Izvor: Mondo/Politika arhiva vesti 16.01.2017

A šta kažu SAD o "slučaju voz"

Mondo 16.01.2017
Zvaničnici ambasade SAD u Prištini o srpskom vozu koji nije stigao u Mitrovicu: Amerika poštuje pravo Kosova da brine o svojoj granici. Vulin: SAD opravdava pretnje nasiljem. Nemački mediji: Pozorišna predstava. Foto: Tanjug/Tanja Valič Ambasada je… »

Han Beogradu i Prištini:Ne ugrožavajte postignuto!

Mondo 16.01.2017
I evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han oglasio se povodom najnovijeg sukoba na relaciji Beograd- Priština. Foto: Tanjug/Tanja Valič Han je pozvao danas Srbiju i Kosovo da ne ugrožavaju ono što je već postignuto u dijalogu. "Moja… »

"Priština ima plan za osvajanje severa"

Mondo 16.01.2017
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je danas da su događaji oko voza posledica dugotrajnog političkog, ekonomskog pritiska koji Priština vrši na Srbe na KiM. Foto: Tanjug, Edib Tahirović On smatra da ti… »

Federika Mogerini o vozu: Hvala Vučiću

Mondo 16.01.2017
Evropska unija zahvalila se danas predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću zbog rukovodeće uloge u teškim trenucima, kada je pretila opasnost od zaoštravanja zbog voza koji je krenuo u Kosovsku Mitrovicu. Foto: youtube/printscreen Visoka… »

Šutanovac: Janković bi mogao da pobedi Vučića

Mondo 16.01.2017
Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da smatra da će se lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kandidovati za predsednika Srbije, ali da ga u drugom krugu može pobediti Saša Janković. Foto: Tanjug/Rade… »

Od danas bez viza: Kinezi u Srbiju, mi u Kinu

Mondo 16.01.2017
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je stupio na snagu sporazum sa Kinom o ukidanju viza, po kojem će građani dve zemlje moći da putuju i borave na teritoriji druge zemlje do 30 dana bez viza. Foto: AP Photo/ Andy Wong "Sporazum… »

Tači: Srbija hoće da otcepi deo Kosova

Mondo 16.01.2017
Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači optužio je Srbiju da namerava da otcepi severno Kosovo. Foto: Screenshot Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da su provokacije Srbije deo "starog scenarija o odvajanju jednog dela teritorije Kosova… »