Izvor: Mondo/Svet arhiva vesti 16.01.2017

Funkcioner ode zbog saradnje s tajnom policijom

Mondo 16.01.2017
Državni sekretar u vladi grada-savezne pokrajine Berlin Andrej Holm potvrdio je da podnosi ostavku posle bure koja se digla kada se saznalo da je nekada sarađivao sa tajnom policijom Istočne Nemačke Štazi. Foto: MONDO/Miloš Đorelijevski Berlin Holm… »

ISIS kidnapovala 12 nastavnika?

Mondo 16.01.2017
Sumnja se da su pripadnici Islamske države oteli 12 nastavnika i još dvoje zaposlenih u verskoj školi na istoku Avganistana. Foto: Thinkstock To su saopštili su danas avganistanski zvaničnici. Otmica se odigrala u u istočnoj avganistanskoj… »

Eksplozija zvezde: Spremite se za spektakl

Mondo 16.01.2017
Mogao bi to da bude jedan od najvećih astronomskih događaja poslednjih godina - eksplozija zvezde, tako jaka da će noću moći da se vidi golim okom. Foto: youtube/printscreen Astronomi predviđaju da će binarni zvezdani sistem KIC 9832227 u… »

Šok u engleskoj: Šta je otkinulo pola delfina?

Mondo 16.01.2017
Istraga je pokrenuta nakon šokantnog pronalaska na plaži Poli džouk, pored Njukveja u Kornvolu. koji se nadovezao na desetak mrtvih delfina koji su u britanskim vodama "isplivali" u isto toliko proteklih dana. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock… »

Austrija: Kancelar u bunkeru, za svaki slučaj

Mondo 16.01.2017
Austrijski kancelar Kristijan Kern posetio je vladin bunker, u koji bi u slučaju krize bila smeštena austrijska vlada. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija Zamisao da bi bunker iz doba Hladnog rata u nekom trenutku mogao biti potreban još… »

Šta je ovaj klinac preživeo! Pogledajte (VIDEO)

Mondo 16.01.2017
Motociklista u Sao Paolu je u punoj brzini udario u kamion koji se isparkiravao. Bukvalno su i on i motor leteli, a onda... Foto: Printscreen, youtube s Momak koji je, srećom nosio kacigu, udario je potom u šoferšajbnu parkiranog kamiona i pao na… »