Izvor: Mondo/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 16.01.2017

Kućni robot čuvaće nam decu, tešiće nas, paziti...

Mondo 16.01.2017
Ali neće doći još neko vreme. Pogledajte šta sve danas kućni roboti umeju. Već godinama slušamo da je dolazak ere robota neizbežan i da roboti samo što nisu ušli u naše domove. Ali, kako iz Las Vegasa izveštava novinar Glasa Amerike, Đorđe… »

Najjači telefoni u 2016: Au, koliko iznenađenja!

Mondo 16.01.2017
Najvećeg proizvođača nema u Top 10, među Androidima vodi "autsajder", dok je iPhone objasnio neke stvari... Sve u svemu, izuzetna godina za smartfon industriju - složićete se! AnTuTu je pažljivo sumirao rezultate, napravio godišnje liste, proverio… »

Gejming laptop za sve tipove igrača (foto)

Mondo 16.01.2017
Alienware ima tri nova modela različitih dijagonala ekrana, a tu je i prvi Inspiron 15 Gaming uređaj. Kompanija Dell predstavila je liniju gejming laptop računara Inspiron 15 Gaming sa NVIDIA GTX 10 serijom grafike, a 4K i VR iskustvo dolazi sa novim… »

Battlefield 1: Zabranili najbolje igrače?!

Mondo 16.01.2017
Ako ste suviše dobri u Battlefield 1 igri - zabraniće vas. Ne nužno, ali vrlo verovatno! Svako ko je ikada dovoljno dugo igrao takmičarske igre onlajn, bar je jednom doživeo da ga protivnik optuži za “hakovanje” i varanje, ali i da preti… »

(N)Ova baterija neće se pregrevati

Mondo 16.01.2017
Kako bi pridobio pažnju korisnika južnokorejski proizvođač naglasio da će sledeći smartfon imati novi sistem kontrole toplote unutar uređaja. Samsung Galaxy Note 7 pokrenuo je lavinu komentara prošle godine, kad se nekoliko desetina uređaja… »

Zna se šta je izazvalo Note 7 topljenje

Mondo 16.01.2017
Samsung je završio istragu, prvi rezultati procureli, navodno. Ako je verovati anonimnim izvorima s kojima je razgovarala agencija Rojters, Samsung je nizom internih testova i kontrola pronašao da je najvećim delom krivac za Note 7 problem - baterija… »

Zabranili PornHub i Xvideos

Mondo 16.01.2017
Filipinci besni zbog zabrane posećivanja najpopularnijih sajtova za odrasle. PornHub, Xvideos i još nekoliko velikih sajtova za odrasle više ne prima posete sa Filipina, jer je vlada te zemlje po Zakonu o zaštiti dece od pornografije blokirala pristup… »

Jedini telefon u Srbiji s premijum garancijom!

Mondo 16.01.2017
Uz mts dobijate više – kupovinom Huawei P9 mobilnog telefona dobijate Premium garanciju. Specijalna ponuda za sve nove i postojeće mts korisnike – ukoliko se opredelite za kupovinu Huawei P9 mobilnog telefona očekuje vas i Premium garancija, koja… »