Izvor: N1 Info arhiva vesti 16.01.2017

NATO pozvao Beograd i Prištinu na uzdržanost

N1 Info 16.01.2017
NATO poziva Beograd i Prištinu da se uzdrže od zaoštravanja situacije i pokrenu dijalog "jer je to u interesu regionalne stabilnosti i bezbednosti", izjavila je za agenciju Beta u Briselu portparolka Severnoatlantskog saveza Oana Lundžesku. "Mi veoma… »

Mađarski ledolomci stigli u Srbiju

N1 Info 16.01.2017
Dva ledolomca iz Mađarske stigla su popodne u Srbiju i u sektoru takozvane Daljske krivine razbijaju ogromne ledene barijere na Dunavu prema opštini Apatin. Vlada Srbija uputila je molbu Mađarskoj da, umesto do Apatina, ledolomci razbiju led Dunavom do… »

Johanes Han o tenzijama između Beograda i Prištine

N1 Info 16.01.2017
Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas u Briselu da se "ne sme dovesti u opasnost ono što je dosad ostvareno u dijalogu Beograd-Priština" i da se "mora gledati napred, a ne unazad". On je to rekao dolazeći na zasedanje šefova diplomatija EU na… »

Od danas novi ledeni talas, sneg će padati do petka

N1 Info 16.01.2017
Novi ledeni talas, ali i nove padavine koje su prognozirane za ovu nedelju, dodatno će otežati situaciju na rekama i jezerima. Prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, do 20. januara očekuje se zadržavanje leda, uz male promene… »

Šutanovac: Iako Vučić bude kandidat, Janković može da pobedi

N1 Info 16.01.2017
Mislim da će Aleksandar Vučić da bude kandidat SNS na predsedničkim izborima, jer ima veću podršku od Tomislava Nikolića. Ako se to desi, biće teško u drugom krugu, ali mislim da Saša Janković može da ga pobedi, jer niko nije verovao da će… »

Tusk: Hrvatska ima ključnu ulogu u jugoistočnoj Evropi

N1 Info 16.01.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je u Zagrebu da Hrvatska ima "apsolutno ključnu" ulogu u jugoistočnoj Evropi, što se tiče bezbednosti i političke izvesnosti. Tusk je ocenio da je "Hrvatska garant da je situacija u Evropi, pogotovo u… »

Nemački mediji: Voz koji ne vozi nikuda

N1 Info 16.01.2017
Nemačka štampa danas se bavi i sukobom oko srpskog voza iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu koji nije stigao na cilj, a komentatori uglavnom ocenjuju da je temeljni spor Beograda i Prištine daleko od rešenja, prenosi Dojče vele. U tekstu pod naslovom… »

Tači: Ciljevi Srbije isti kao i u vreme Miloševića

N1 Info 16.01.2017
Na "srpski voz" i danas stižu reakcije sa Kosova. Dok kosovski predsednik Hašim Tači najave o potencijalnom slanju vojske tumači kao ugrožavanje mira na Balkanu, politički analitičari smatraju da je takvu izjava predsednika Srbije Tomislava… »

Bogićević u pritvoru do ekstradicije Crnoj Gori

N1 Info 16.01.2017
Predrag Bogićević, koga Crna Gora traži zbog optužbi za planiranje terorističkih akata, ostaće u pritvoru do ekstradicije pošto je veće kragujevačkog Višeg suda odbacilo žalbu branioca Bogićevića na rešenje o ekstradicionom pritvoru… »

Preminuo graditelj kućice na Drini

N1 Info 16.01.2017
Milija Mandić Gljiva, graditelj čuvene kućice na Drini kod Bajine Bašte, preminuo je iznenada u petak u 65. godini. Kućica na Drini, simbol Mandićeve mladosti, postala je i simbol tog kraja Srbije, a širom sveta je postala poznata 2012. godine kada… »