Izvor: Nedeljnik/Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Del Boj: BBC nas nikada nije tretirao kao prvu ligu

Nedeljnik 16.01.2017
"Za mene nije bilo mnogo žena ili skupih kola. Držao sam glavu nisko, radio sam svoj posao, nikada nisam želeo da budem zvezda. Nisam imao vremena za to. Samo sam hteo da budem dobar u onome što radim i da održim dobre standarde. To morate da imate"… »

Metallica isporučuje bes i na novom albumu

Nedeljnik 16.01.2017
Muzika je još divlja, ali porodični ljudi koji je stvaraju više nisu. Sabijena, oznojena publika spremna za skakanje i šutku pozdravila je Metallicu u septembru u dvorani Vebster na Menhetnu, na nastupu na kojem su odsvirane dve pesme sa Hardwired… »

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

Nedeljnik 16.01.2017
Ivana Dimić kaže da je svoj roman "Arzamas" ("Laguna") naslovila tako jer se u njemu radi o sreći i smrti, napominjući da je to i ime zatvorenog grada u kojem su naučnici pravili atomsku bombu i podsećajući da je Školovski u "Energiji zablude"… »

Branko Rosić: Pank je bio poslednji bunt, nakon toga svet je kao konfekcija

Nedeljnik 16.01.2017
Bili smo privođeni, skupljali smo se u parku kod hotela Moskva, bili smo snimani sa hotela Balkan, svi su znali kako se zovemo. Posle nam je bilo smešno, pank je od prismotre postao mejnstrim. Zamenik glavnog urednika Nedeljnika Branko Rosić gostovao… »