Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 16.01.2017

Najmanje 37 ljudi poginulo u padu turskog teretnog aviona u Biškeku

Nova ekonomija 16.01.2017
Najmanje 37 osoba je poginulo u padu teretnog aviona turske kompanije Majkargo erlajns na selo u okolini kirginstanske prestonice Biškeka. Kako se navodi u izveštajima svetskih medija, među stradalima je i četvoro članova posade. Avion tipa Boing 747… »

Rodoljub Milović i Miladin Suvajdžić nemaju neposredna saznanja o ubistvu Ćuruvije

Nova ekonomija 16.01.2017
Pred specijalnim sudom svoje saznanja o ubistvu Slavka Ćuruvije i događajima koji su kasnije vezivani za ovo ubistvo izneli su danas bivši načelnik Uprave kriminalističke policije Rodoljub Milović i svedok saradnik u procesu protiv kriminalnog… »

Šutanovac: Saša Janković može da pobedi Vučića

Nova ekonomija 16.01.2017
Mislim da će Aleksandar Vučić da bude kandidat SNS na predsedničkim izborima, jer ima veću podršku od Tomislava Nikolića. Ako se to desi, biće teško u drugom krugu, ali mislim da Saša Janković može da ga pobedi, jer niko nije verovao da će… »

Kiril Kravčenko najavio da će NIS investirati u Srbiju milijardu evra

Nova ekonomija 16.01.2017
Direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko najavio je da će ta kompanija investirati u vrednosti milijardu evra u naredne tri godine. Kravčenko je sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem razgovarao o budućim poslovnim projektima NIS-a i… »

Zvanično objavljena odluka o ukidanju uredbe o formiranju pomoćne policije

Nova ekonomija 16.01.2017
Odluka o ukidanju uredbe o formiranju pomoćne policije u Srbiji objavljena je u najnovijem Službenom glasniku. Vlada Srbije Uredbu o službi u pomoćnoj policiji donela je 29. decembra prošle godine, a ukinula ju je 9. janura posle pritiska javnosti… »

Osuđenici KPZ Niš dnevno izrade 30.000 elektrodelova za automobile

Nova ekonomija 16.01.2017
U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu počela je proizvodnja elektrodelova za kola, a osuđenici dnevno izrađuju 30.000 tih delova, kaže upravnik Aleksandar Grbović. Grbović je agenciji Beta rekao da će dnevna proizvodnja uskoro biti povećana na 90.000… »

Funta u ogromnom padu posle najave "tvrdog Bregzita"

Nova ekonomija 16.01.2017
Funta je pala na vest da će se Britanija možda opredeliti za potpuni raskid sa EU ili takozvani "tvrdi Bregzit", a koje su objavljene uoči obraćanja premijerke. Funta je oslabila na 1,1986 dolara jutros oko 3,00 sata po tokijskom vremenu, dotakavši… »

Uhapšen Rumun koji je u Parizu ukrao dijamant od 5,5 miliona evra

Nova ekonomija 16.01.2017
Rumunski državljanin osumnjičen za krađu 5,5 miliona evra u dijamantima iz jedne prodavnice nakita u Parizu krajem decembra uhapšen je u Rumuniji, saznaje se danas iz pravosudnih izvora u Bukureštu. Osumnjičeni George Ploskaru (42) uhapšen je u… »

STOKHOLM: Bilbord kašlje ako prolaznici puše pored njega (VIDEO)

Nova ekonomija 16.01.2017
Kada osobe koje konzumiraju cigarete prođu pored džambo plakata u Stokholmu, dogodi se nešto čudno: mladić sa bilbarda počinje da kašlje. Reč je o kampanji koja ima za cilj da podsticanje pušača da ostave cigarete. Inovativnu reklamu plaća… »

Helenik šugar planira širenje poslova u Srbiji

Nova ekonomija 16.01.2017
Kompanija Helenik šugar saopštila je da je njen strateški cilj za 2017. godinu da poveća tržišni udeo u Srbiji sa 25 na 35 odsto. Ova kompanija planira da bude jedan od dva najveća proizvođača šećera na Balkanu. Plan kompanije je da ove godine… »