Izvor: OK radio arhiva vesti 16.01.2017

Stiže novi sneg: Vranje u pripravnosti!

OK radio 16.01.2017
Sektor grada Vranja za vanredne situacije obaveštava da se na celom području zemlje očekuju snežne padavine i niske temperature od 16. do 22. januara. Prognozira se da će jutarnje temperature biti od - 10 do - 4, uz sneg, stvaranje snežnih nanosa i… »

Lančani sudar na parkingu!

OK radio 16.01.2017
U nedelju u 01:15 časova, u ulici Partizanski put u Vranju došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je vozač „Audija“ udario u parkirano vozilo, što je izazvalo lančani sudar u kojem je jedno lice teže povređeno. Iz policije kažu da je najpre… »

Ni: Sporni milionski tenderi za Novu godinu

OK radio 16.01.2017
Doček Nove godine u organizaciji Niškog kulturnog centra (NKC), koji je građane koštao oko 5 miliona dinara, plaćen je preko tendera za koje, kažu iz Uprave za javne nabavke, nisu ispoštovani zakonski rokovi i procedure. Iako po Zakonu, javne… »

Ni: Osuđenici prave delove za automobile

OK radio 16.01.2017
U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu počela je proizvodnja elektrodelova za automobile, a osuđenici dnevno izrađuju 30.000 tih delova, izjavio je upravnik Zavoda Aleksandar Grbović. Grbović je agenciji Beta rekao da će dnevna proizvodnja uskoro biti… »

Vranjanac osvojio svetsku nagradu za dizajn!

OK radio 16.01.2017
Miloš Zlatanović, student grafičkog dizajna, rođen u Vranju, dobitnik je nagrade koju američki „Print magazin“ dodeljuje za najbolji tipografski dizajn u 2016. godini. Na konkursu američkog časopisa “Print” za najbolje radove iz oblasti… »

Nema mira u Novom domu: Udario tuk na luk!

OK radio 16.01.2017
Slobodan Šukić, zaposlen u „Novom domu“ u Vranju, u poslednje dve ipo godine radio je kao referent nabavke, ali je, kako kaže, sa dolaskom Slobodana Ignjatovića na mesto direktora, dobio rešenje za radno mesto na mnogo nižem nivou. Po novoj… »

Antić: Optužnica kao lagani pritisak

OK radio 16.01.2017
Osnovno javno tužilaštvo je 21. novembra prošle godine Osnovnom sudu u Vranju protiv Zorana Antića podnelo optužni predlog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja, potvrdila je portparol tužilaštva Mirjana… »

Niži razredi natprosečni, viši nepismeni

OK radio 16.01.2017
Na dva slična međunarodna testiranja učenici nižih razreda osnovne škole pokazali su znanje koje je iznad proseka, a učenici viših razreda znanje ispod proseka. Đaci mlađih razreda osnovne škole pokazali su na TIMSS testiranju da znaju da… »

Tramp: NATO je zastarela organizacija

OK radio 16.01.2017
Novoizabrani američki predsednik je poručio kako veruje da će i druge zemlje napustiti Evropsku uniju posle odluke Britanije da istupi iz bloka. Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je NATO „zastarela organizacija” koja se… »

Turski avion pao zbog greške pilota

OK radio 16.01.2017
Transportni avion turske kompanije srušio se u ponedeljak na naselje u Kirgiziji zbog greške pilota, prvi su rezultati istrage koje su saopštili lokalni zvaničnici. Većina 37 stradalih, među kojima šestoro dece, stanovnici su sela nedaleko od… »