Izvor: Politika arhiva vesti 16.01.2017

Pun pogodak naših u Melburnu

Politika 16.01.2017
Na startu Otvorenog prvenstva Australije Viktor Troicki savladao Damira Džumhura sa 3:2 (6:4, 6:4, 2:6, 2:6, 6:3), Dušan Lajović Stefana Robera (6:3, 6:3, 6:3), a Jelena Janković se revanširala Lauri Zigemund (6:1, 1:6, 6:4). Odavno Srbija nije imala… »

Tramp: NATO je zastarela organizacija

Politika 16.01.2017
Novoizabrani američki predsednik je poručio kako veruje da će i druge zemlje napustiti Evropsku uniju posle odluke Britanije da istupi iz bloka. Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp izjavio je da je NATO „zastarela organizacija” koja se… »

Turski avion pao na naselje u Kirgistanu, 37 poginulih

Politika 16.01.2017
Kirgistanski zvaničnici: Pad aviona izazvala greška pilota. BIŠKEK – Najmanje 37 osoba je poginulo kada se teretni avion jedne turske kompanije srušio u naseljenom području u neposrednoj blizini glavnog aerodroma u Kirgistanu, saopštilo je danas… »

SAD: Poštujemo pravo Kosova da upravlja svojim granicama

Politika 16.01.2017
Vulin: Priština nikada, pa ni oko voza, ne deluje samostalno. PRIŠTINA– Portparolka američke ambasade na Kosovu Džej Mišel Šon izjavila je da SAD poštuju pravo Kosova da „upravlja svojim granicama” i da su „podržale akciju kosovskih… »

Ledolomac kod Beograda, kopneni i vazdušni saobraćaj redovan

Politika 16.01.2017
Ledolomac „Greben” angažovan je u beogradskom sektoru između Pupinovog i Pančevačkog mosta, dok se brod „Bor” u Beogradu priprema za isplovljenje ka Hidroelektrani Đerdap 1, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i… »

Ivani Dimić Ninova nagrada

Politika 16.01.2017
U knjizi „Arzamas” koja tematizuje odnos majke i kćeri, prepoznaće se mnoge porodice, smatra žiri. Ivana Dimić dobitnica je Ninove nagrade kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, objavljen u 2016. godini, za delo „Arzamas”, u izdanju… »

Legija je tražio da se „sklone” ubice Ćuruvije

Politika 16.01.2017
Tokom svedočenja Miladin Suvajdžić potvrdio da je „zemunski klan” pratio Miroslava Kuraka i Ratka Romića radi ubistva, ali da je to naređenje obustavljeno. Miladin Suvajdžić, bivši pripadnik „zemunskog klana” izjavio je pred Specijalnim… »

Han Beogradu i Prištini - ne ugrožavajte postignuto

Politika 16.01.2017
BRISEL – Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han pozvao je danas Srbiju i Kosovo da ne ugrožavaju ono što je već postignuto u dijalogu. „Moja molba jeste da ne bi trebalo da ugrožavaju ono što je već… »

Drecun: Posledica pritiska Prištine

Politika 16.01.2017
Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je da su događaji u vezi sa vozom koji je bio upućen za Kosovsku Mitrovicu posledica kontinuiranog pritiska Prištine na srpski narod i na dijalog. Drecun je gostujući u… »

Kad lokalni voz remeti Briselski dijalog

Politika 16.01.2017
Tenzije visoke, ali obe strane odlučno za dijalog, izjavila je šefica diplomatije EU Federika Mogerini, a Johanes Han pozvao Srbiju i Kosovo da ne ugrožavaju ono što je već postignuto u dijalogu. Nakon zaustavljanja voza u bojama srpske trobojke na… »