Izvor: RTS arhiva vesti 16.01.2017

Oland: Evropska unija ne treba savete spolja

RTS 16.01.2017
U rešavanju unutrašnjih pitanja, Evropskoj uniji nisu potrebni saveti spolja, rekao je francuski predsednik Fransoa Oland i time odgovorio na kritike koje je novoizabrani predsednik SAD Donad Tramp uputio tom bloku. "Evropa će uvek biti spremna za… »

NATO: Pomno pratimo situaciju između Beograda i Prištine

RTS 16.01.2017
Portparolka Severnoatlantskog saveza Oana Lunđesku je agenciji "Beta" rekla da NATO poziva Beograd i Prištinu da se uzdrže od zaoštravanja situacije i pokrenu dijalog "jer je to u interesu regionalne stabilnosti i bezbednosti". "Mi veoma pomno pratimo… »

Borba sa ledom na rekama se nastavlja

RTS 16.01.2017
Ledeni čepovi prave probleme na rekama u Srbiji. Najteže je kod mesta Dalj na Dunavu, ali je komlikovano i nizvodno od Pupinovog mosta gde se formirao veliki ledeni čep koji treba da probiju ledolomci tokom dana. Nadležni kažu da neće biti veće… »

NIN-ova nagrada Ivani Dimić

RTS 16.01.2017
Ivana Dimić je dobila NIN-ovu nagradu za roman "Arzamas", koji je objavila Laguna. Roman "Arzamas" tematizuje jednu od osnovnih egzistencijalnih relacija - odnos ćerke i majke. Taj i takav odnos je začudo u srpskoj književnosti retko kada izdašnije i… »

Suvajdžić: Zemunci ubili Ćuruviju, Žiku Petrovića i Kundaka

RTS 16.01.2017
Svedok-saradnik Miladin Suvajdžić, zvani Đura Mutavi, rekao je u nastavku svedočenja pred Specijalnim sudom da pripadnici "zemunskog klana" stoje iza ubistva novinara Slavka Ćuruvije, ali i iza ubistava bivšeg direktora JAT-a Živorada Žike… »

Han: Dijalog se ne sme dovesti u pitanje

RTS 16.01.2017
Evropski komesar Johanes Han izjavio je u Briselu da se ne sme dovesti u opasnost ono što je dosad ostvareno u dijalogu između Beograda i Prištine i da se mora gledati napred, a ne unazad. Johanes Han je, odgovarajući na pitanje novinara kako gleda na… »

NATO: Kfor nije bio obavešten o raspoređivanju ROSU

RTS 16.01.2017
U sedištu NATO-a kažu da KFOR nije bio obavešten o prisustvu specijalnih snaga kosovske policije ROSU na severu Kosova u subotu 14. januara 2017. godine. U odgovoru na pitanje Tanjuga da li su specijalne snage kosovske policije ROSU imale odobrenje… »

Vremenska prognoza – 17. januar

RTS 16.01.2017
Pretežno oblačno, hladno i vetrovito, mestimično sa snegom. Više padavina u jugozapadnim, zapadnim i istočnim krajevima. Vetar umeren i jak, istočni i severoistočni, na istoku i na planinama povremeno olujni uz lokalno stvaranje snežnih nanosa… »

Šta Putin očekuje od Trampa?

RTS 16.01.2017
Na vrhu Putinovog spiska želja za Trampa je sigurno ukidanje sankcija, piše "Dojče vele" navodeći da izgleda da Moskva želi i priznanje ruske aneksije Krima. Tramp je pokazao spremnost da se o tim temama razgovara. Dojče vele podseća da je ruski… »

Davos: Ključni cilj treba da bude povećanje životnog standarda

RTS 16.01.2017
Svetski ekonomski forum u Davosu je u danas objavljenom izveštaju pozvao svetske vlade da kao ključni cilj stave povećanje životnog standarda građana, a ne kao do sada samo ekonomski rast. U izveštaju objavljenom pred sutrašnje zvanično otvaranje… »