Izvor: RTV/Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Veliko interesovanje za film "Na mliječnom putu"

RTV 16.01.2017
MOSKVA - Film "Na mliječnom putu" Emira Kusturice prikazan je večeras premijerno u Drvengradu u okviru 10. "Kustendorfa", a zbog velikog interesovanja dodata je još jedna projekcija. Mnogi, koji nisu imali akreditaciju za festival, ostali su ispred… »

Glumica Viržin Efira održala posećenu radionicu

RTV 16.01.2017
MOKRA GORA - Belgijska glumica Viržin Efira, koja tumači glavnu ulogu u filmu "U krevetu sa Viktorijom" Žustin Trije održala je sinoć radionicu za studente i mlade autore u okviru 10. "Kustendorfa". Efira je, odgovarajući na mnogobrojna pitanja… »

Mihiću "Nagrada za buduće filmove"

RTV 16.01.2017
MOSKVA - Osnivač "Kustendorfa"Emir Kusturica uručio je večeras u Drvengradu scenaristi Gordanu Mihiću "Nagradu za buduće filmove", istakavši da je u pitanju jedan od najboljih scenarista u Evropi, a koga nismo dovoljno slavili. "On zapravo ulazi u… »

Mihail Barišnjikov krajem aprila u Beogradu

RTV 16.01.2017
BEOGRAD - Zbog nedavne povrede kolena, nastup slavnog baletskog igrača i glumca Mihaila Barišnjikova u Beogradu, pomeren je za 23, 24 i 25 april, saopštili su danas iz Beogradskog festivala igre. Slavni umetnik se povredio tokom izvođenja predstave… »

Ivana Dimić dobitnik NIN-ove nagrade

RTV 16.01.2017
BEOGRAD - Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je danas žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna)… »

Mihić i Kusturica rade Don Kihota?

RTV 16.01.2017
MOKRA GORA - Scenarista Gordan Mihić, kome je posvećena "Restrospektiva velikana" 10. Kustendorfa, održao je danas radionicu, a mladi autori i studenti pozdravili su ga dugim i gromoglasnim aplauzom, zahvalivši mu na delima poput "Dom za vešanje"… »