Izvor: Srbija danas arhiva vesti 16.01.2017

Vulin: Srbe na Kosovu čuva njihova uporna borba za slobodu

Srbija danas 16.01.2017
Mustafa, Tači, Haradinaj i Kurti bi voleli da je Beograd napustio Srbe na KiM ali na njihovu žalost nije i neće. Ministar rada, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da Srbe na Kosovu i Metohiji čuva njihova… »

Smrzavaćemo se kao u sibiru! Evo i kada će nas snaći novi ledeni talas praćen kijametima

Srbija danas 16.01.2017
Ovih dana se u Srbiji očekuje povećanje snežnog pokrivača. Najavljivani drugi deo sibirske zime u Srbiji počinje danas. Ledeni dani sa povremenim snegom zadržaće se do petka, kada nas očekuje suvo vreme uz delimično razvedravanje. Kako kažu iz… »

Opravdao nadimak zmija: Ovakve laži nismo očekivali čak ni iz njegovih usta!

Srbija danas 16.01.2017
Jedna od Hašimovih sramnih tvrdnji je da Srbija preti Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Kosovu. Lažni predsednik lažne države Kosova izjavio je da su "provokacije" Srbije prema Kosovu deo - starog scenarija o podeli jednog dela Kosova - on… »

Traže dobrovoljce: Ministarstvo odbrane šalje pozive za vojsku!

Srbija danas 16.01.2017
Od danas važi opšti poziv. Ministarstvo odbrane objavilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju građana Srbije koji ove godine postaju punoletni. Takođe, ovu zakonsku obavezu treba da ispune i oni koji iz određenih razloga nisu uvedeni u… »

Popodne stižu dva ledolomca iz Mađarske

Srbija danas 16.01.2017
Očekuje se da će ledolomci stići oko 17 časova. U Srbiju danas popodne stižu dva ledolomca iz Mađarske, koji će pomoći saniranje ledenih čepova na rekama, rekao je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević. Kovačević je istakao… »

Masovno podnosili zahteve: Prizrenčani se odrekli "kosovskog" državljanstva

Srbija danas 16.01.2017
U velikom broju. Više od 325 građana Prizrena podnelo je zahtev za odricanje od državljanstva takozvane države Kosovo, a direktor opštinske administracije u Prizrenu Iljir Baldedaj rekao je da je ova brojka alarmantna, prenosi portal Kos sev. Foto… »

Đaci opet u klupama: Od danas rade i škole u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu i Medveđi

Srbija danas 16.01.2017
Redovna nastava odvijaće se u svim osnovnim i srednjim školama na gradskom i seoskom području. Škole u Novom Pazaru, Sjenici, Tutinu, Medveđi i Ivanjici od danas nastavljaju sa redovnom nastavom. Vanredno je i dalje na području Pešterske visoravni… »

Sada i zvanično: Objavljena odluka o ukidanju pomoćne policije

Srbija danas 16.01.2017
Uredbu potpisao prvi potpredsednik vlade. Uredba o službi u pomoćnoj policiji stavljena je van snage i ta odluka objavljena je u novom broiju Službenog glasnika. Tu Uredbu, koja ukida pređašnju o službi u pomoćnoj policiji, potpisao je prvi… »

Otkriven pakleni plan prištine: Rosu bila spremna za brz upad! Cilj je osvajanje severa Kosova!

Srbija danas 16.01.2017
Srbija mora da ima plan za povratak bezbednosnih snaga na Kosovo i Metohiju ukoliko bezbednost Srba bude bila ugrožena. Ukoliko se kosovski Albanci odluče za nasilno zauzimanje severa KiM, Srbija mora da bude spremna na odbranu svojih sunarodnika —… »

NATO se oglasio o "slučaju voz": Pažljivo pratimo situaciju između Beograda i Prištine

Srbija danas 16.01.2017
Naša misija na Kosovu KFOR nastavlja da obavlja svoju ulogu. NATO je danas saopštio da pažljivo prati situaciju između Beograda i Prištine, pozvavši sve strane na suzdržanost i nastavak dijaloga. Nato ističe da je to pitanje između Beograda i… »