Izvor: Srbija danas/Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Del boj zaprepastio javnost: Glumac otkrio istinu o honorarima za legendarne "Mućke"

Srbija danas 16.01.2017
Sve je iznenadio ovom izjavom. Glumac Dejvid Džejson (76), koji se proslavio ulogom Del Boja Trotera u seriji "Mućke", šokirao je javnost otkrivši koliko su glumci ove planetarno popularne serije zaradili. Iako bi svi u prvi mah pomislili da su glumci… »

Počasni gost kustendorfa: Reditelju Lavu Dijazu uručena tradicionalna nagrada za Buduće filmove

Srbija danas 16.01.2017
Ceremonija otvorena i zatvorena koncertom. De­se­ti me­đu­na­rod­ni film­ski i mu­zič­ki fe­sti­val Ku­sten­dorf otvo­ren je u bi­o­skop­skoj dvo­ra­ni „Pro­kle­ta avli­ja” na Me­ćav­ni­ku. Emir Ku­stu­ri­ca je… »

Velika tuga! Iznenada preminuo još jedan velikan

Srbija danas 16.01.2017
Poslednje zbogom! Milija Mandić zvani Gljiva, graditelj svetski poznate turističke atrakcije i neizostavnog motiva sa svih bajinobaštanskih razglednica umro je u petak, iznenada, u 65. godini. - Dan pre sedeo je kod mene, pričali smo, o čemu drugom… »

Mihail Barišnjikov na ovogodišnjem festivalu umetničke igre u Beogradu

Srbija danas 16.01.2017
Beograd je zahvaljujući ovoj manifestaciji postao prestižna stanica u biografiji umetnika koji kreiraju trendove i ispisuju istoriju plesne scene, mesto gde se otkrivaju nove produkcije, i sa podjednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori… »

Po istinitim događajima: Film o Srbima povratnicima i Albancima sa Kosova sutra u dob-u

Srbija danas 16.01.2017
Sudbina dva tragična junaka. Beogradska publika će sutra, 17. januara od 20 sati, imati priliku da pogleda film "Sporazum" reditelja Predraga Radonjića u Velikoj sali Doma omladine. Reč je o višeslojnoj filmskoj priči o odnosima Srba povratnika i… »

Ivana Dimić dobitnik NIN-ove nagrade za roman "Arzamas"

Srbija danas 16.01.2017
U finalu izbora za NIN-ovu nagradu našlo se još troje pisaca - Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir Tabašević sa naslovom "Pa kao" (Laguna) i Vladislav Bajac sa romanom "Hronika sumnje" (Geopoetika). Ivana… »

Maya Sar konačno u Beogradu! Svojim fanovima obećava čarobno veče u Pozorištu na Terazijama

Srbija danas 16.01.2017
Do sada je punila hale u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Zenici. Regionalno poznata kantautorka Maya Sar u sklopu svoje turneje “Live in Theatre” po prvi put će održati koncert u Beogradu 22. februara u Pozorištu na Terazijama. Nastup u… »

Dođite na izložbu "InfoSTANAR" Marije Ćalić u galeriji Doma Omladine (foto)

Srbija danas 16.01.2017
Izložba "InfoSTANAR" autorke Marije Ćalić otvara se u utorak, 17. januara, u galeriji Doma Omladine i trajaće do 28. januara. Reč je o izložbi koja objedinjuje ciklus fotografija u kojima umetnica nudi beskompromisno vizuelno povezivanje slojevitih… »