Izvor: Studio B arhiva vesti 16.01.2017

Han: Dijalog se ne sme dovesti u pitanje

Studio B 16.01.2017
Evropski komesar Johanes Han izjavio je danas u Briselu da se „ne sme dovesti u opasnost ono što je dosad ostvareno u dijalogu Beograd-Priština“ i da se „mora gledati napred, a ne unazad“. On je to rekao dolazeći na zasedanje šefova… »

Sneg i poledica, ne kretati na put bez zimske opreme

Studio B 16.01.2017
Sneg slabog do umerenog inteziteta večeras provejava na području Loznice, Valjeva, povremeno pada u timočkoj i negotinskoj krajini, a sa slabim snežnim padavinama treba računati na jugu i jugostoku Srbije, pa Auto moto savez Srbije upozorava da su… »

Kirgistan: Turski avion pao u naselje, poginulo 37 osoba

Studio B 16.01.2017
Najmanje 37 osoba je poginulo kada se teretni avion jedne turske kompanije srušio u naseljenom području u neposrednoj blizini glavnog aerodroma u Kirgistanu, saopštilo je danas Ministarstvo za vanredne situacije te zemlje. Avion tipa Boing 747 pao je… »

Klizavica nije napravila veći posao službama u Beogradu

Studio B 16.01.2017
Na teritoriji Beograda od jutros nije bilo problema u saobraćaju, a prijavljen je manji broj kvarova na vodovodnoj mreži, izjavio je direktor Beokoma Darko Glavaš. Glavaš je Tanjugu rekao da se, prema najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda… »

Švajcarci obezbedili dodatna sredstva za novu elektranu

Studio B 16.01.2017
Predstavnici Ministarstva energetike, grada Beograda i švajcarske ambasade potpisali su aneks ugovora za izgradnju kombinovane toplane-elektrane u Padinskoj skeli, na bio masu, kojim su obezbeđena dodatna sredstva švajcarske vlade u iznosu od 1,2… »

Počinje sezona klizanja na Olimpu

Studio B 16.01.2017
Večeras počinje sezona klizanja na Olimpu. Ulaz je danas besplatan a od sutra cena karte za ulaz biće 200 dinara a iznajmljivanje klizaljki 150 dinara. Za zimski raspust đaci će moći da klizaju besplatno uz đačku knjižicu. Klizališna sezona u SC… »

Mali: Spremni smo za još jedan sportski spektakl u Beogradu

Studio B 16.01.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na postavljanju atletske staze u Kombank areni za potrebe Evropskog prvenstva u atletici, koje će biti održano u Beogradu od 3. do 5. marta, i tom prilikom poručio da će Grad Beograd… »

Deca iz Tunisa u Starom dvoru

Studio B 16.01.2017
Osnovci iz grada Sfaksa sa svojim domaćinama iz OŠ „Vladislav Ribnikar“ posetili zdanje u centru prestonice. Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i sekretarka za obrazovanje Grada Beograda Snežana Đurić ugostili su danas u Starom dvoru… »

Od danas u Kinu bez viza

Studio B 16.01.2017
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da je stupio na snagu sporazum sa Kinom o ukidanju viza, po kome će građani dve zemlje moći da putuju i borave na teritoriji druge zemlje do 30 dana bez viza. „Sporazum između Vlade Republike… »

WEF: Životni standard bolje merilo rasta od BDP-a

Studio B 16.01.2017
Razvijene države sveta i zemlje u razvoju trebalo bi da daju prednost životnom standardu nad apsolutnim rastom kao najboljem pokazatelju ekonomskih performansi, poručili organizatori Svetskog ekonomskog foruma (WEF), koji će do 20. januara okupiti… »