Izvor: Telegraf/Balkan arhiva vesti 16.01.2017

Kolinda se osramotila na svečanom prijemu, a to je primetio i hrvatski premijer Plenković

Telegraf 16.01.2017
Neposredno nakon te Kolindine izjave kamere su prikazale lice aktualnog premijera Andreja Plenkovića, bivšeg diplomatu sa dosta iskustva, koji je širom otvorenih očiju buljio u Kolindu. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović se još jednom… »

Dalmacija odsečena od ostatka Hrvatske: Orkanski vetar i snežni nanosi blokirali sve veće puteve

Telegraf 16.01.2017
Trenutno nema slobodnog pravca za kamione s prikolicama i teretnjake s poluprikolicama iz smera unutrašnjosti prema Istri, Rijeci, severnom primorju, Dalmaciji i obrnuto. Veliko nevreme danas je potpuno odseklo unutrašnjost Hrvatske od Dalmacije. Prema… »

Horor U TRAVNIKU: Mladić skočio sa zgrade, samoubistvo najavio preko društvenih mreža

Telegraf 16.01.2017
Pretpostavlja se da je reč o samoubistvu, ali tačne okolnosti događaja se još utvrđuju. Mladić V.B. (20) sa teškim telesnim povredama pronađen je sinoć kraj jedne stambene zgrade u Travniku. Kako je saopšteno iz MUP Srednjo –bosanskog kantona… »

Zlatna sredina za Srbe: Evo kolike su prosečne plate u regionu

Telegraf 16.01.2017
Najveća prosečna isplaćena plata je, prema poslednjim podacima, bila u Sloveniji i iznosila je 1.020 evra, dok je najmanja bila u Makedoniji - svega 363,80 evra. Srbija je prošle godine bila negde u sredini gledano po visini zarada u regionu. Najveća… »

Stradao muškarac na barskoj pruzi: Mašinovođa koji je upravljao vozom pušten

Telegraf 16.01.2017
Još nije poznato kako se muškarac starosti 55-60 godina našao na pruzi u trenutku nailaska voza. Nepoznati muškarac poginuo je u 18.20 na pruzi u barskom naselju Bjeliši u trenutku kada je naišao lokalni putnički voz Bar-Podgorica. Od čega je ovaj… »

Region očekuje novi ledeni talas: Sneg će padati tri dana, orkanski vetrovi donose veoma niske temperature

Telegraf 16.01.2017
Meteoalarm je za danas i sutra izdao crveno upozorenje za područje Kvarnera. U Hrvatskoj će danas biti umereno do pretežno oblačno. U Gorskom kotaru i Lici povremeno se očekuje sneg, na Jadranu kiša, ali je sneg mestimčno moguć i uz obalu… »

Suđenje za ubistvo Ćuruvije nastavljeno svedočenjem Miladina Suvajdžića: Ðura Mutavi rekao je važnu stvar!

Telegraf 16.01.2017
On je pred Specijalnim sudom ispričao da mu je osuđeni pripadnik "zemunskog klana" Miloš Simović svojevremeno ispričao kako je imao zadatak da ubije ljude koji su ubili Ćuruviju - optužene Miroslava Kuraka i Ratka Romića. Svedok saradnik… »

NATO se sad poziva na rezoluciju 1244

Telegraf 16.01.2017
- Naša misija na Kosovu KFOR nastavlja da obavlja svoju ulogu u skladu s mandatom na osnovu rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 iz 1999 - stoji u saopštenju iz sedišta NATO-a u Briselu. NATO je danas saopštio da pažljivo prati situaciju između… »

Mogerini: Bila sam zabrinuta, hvala Vučiću

Telegraf 16.01.2017
Visoka predstavnica kaže da je napredak koji su Beograd i Priština postigli u okviru dijaloga prošle godine "istorijski" i da je kao takav dijalog pozitivno uticao na situaciju u celom regionu. Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini… »

Jaz sve veći: Ovih osam milijardera vrede kao polovina svih stanovnika na Zemlji

Telegraf 16.01.2017
Rešenje problema - smanjiti plate bogatima, povećati plate radnicima, regulisati poreze. Osmoro ljudi drži u svojim rukama istu vrednost imovine kao i polovina svetske populacije, i taj stepen nejednakosti “mogao bi razoriti naša društva”… »