Izvor: Telegraf/Politika arhiva vesti 16.01.2017

Ljajić: Ključ stabilnosti odnosi Bošnjaka i Srba, Vučić za iskren dijalog

Telegraf 16.01.2017
Nije to ni jednostavan niti lak put, iz prostog razloga jer su rane sveže zbog svega što se dešavalo 90-ih u Bosni - kazao je Ljajić. Premijer Srbije Aleksandar Vučić iskreno želi dijalog s Bošnjacima, izjavio je u intervjuu “Dnevnom avazu”… »

Poziv za upis u vojnu evidenciju! Neka se jave 99. godište i stariji (foto)

Telegraf 16.01.2017
Od danas važi opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju, dok će od maja centri Ministarstva odbrane početi upućivanje pojedinačnih poziva, svima koji se nisu odazvali. Ministarstvo odbrane objavilo je opšti poziv za uvođenje u vojnu evidenciju… »

Zamenio teze: Tači veruje da Beograd hoće da prisvoji sever Kosova?!

Telegraf 16.01.2017
- Bilo kakav pokušaj Beograda da pripoji severno Kosovo pokrenulo "lančanu reakciju širom Zapadnog Balkana" - rekao je predsednik samoproklamovane države Kosovo. Kosovski predsednik Hašim Tači rekao je danas Rojtersu da Beograd planira da… »

Kosovska policija: Mi nismo teroristi

Telegraf 16.01.2017
- Rosu koja se služi teroriostičkim metodama. Oni su sami postavili eksploziv na šinama - rekao je predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun. Kosovska policija negirala je danas da njena specijalna jedinica ROSU koristi… »

Samo zahvaljujući Vučiću izbegnut oružani konflikt u centru Evrope: Železnjak o "slučaju voz"

Telegraf 16.01.2017
Huliteljski i demonski zvuče izjave kosovskih Albanaca da su ''nacionalistički i provokativni'' prikazi fresaka srpskih pravoslavnih svetinja na Kosovu kojima je bio ukrašen voz - rekao je najbliži Putinov savetnik. Samo zahvaljujući miroljubivosti i… »

Amerikanci podržali prištinu: Kosovo ima pravo da upravlja svojom granicom (FOTO)

Telegraf 16.01.2017
SAD su priznale Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu 2008. godine i mi poštujemo pravo Kosova da odlučuje ko i šta prolazi preko njegove granice, rekla je portparolka Ambasade SAD na KiM. Portparolka ambasade Sjedinjenih Američkih Država na Kosovu… »

KFOR je spreman za svaku situaciju

Telegraf 16.01.2017
"Slučaj voz" je pitanje koje treba da rešavaju Beograd i Priština, kaže portparol KFOR-a. Portparol Kfora pukovnik Maks Barbačini izjavio je da je “slučaj voz” pitanje koje treba da rešavaju Beograd i Priština, piše danas prištinski… »