Izvor: Telegraf/Regioni arhiva vesti 16.01.2017

EKSPLODIRAO kotao u školi u Leskovcu: Havarija napravila haos!

Telegraf 16.01.2017
Svih 800 učenika vraćeno je kućama zbog hladnih radijatora, u eksploziji nema povređenih. Parni kotao u Hemijskoj školi “Božidar Đorđević Kukar“ u Leskovcu eksplodirao je jutros i razneo deo krova na kotlarnici, ali, na sreću, nema… »

U niškom zatvoru počela proizvodnja auto delova: Postoji jedan problem koji niko nije predvideo

Telegraf 16.01.2017
Osuđenici izrađuju elektrodelove za stranu kompaniju koja posluje u Nišu i koja kompletnu proizvodnju izvozi. U Kazneno-popravnom zavodu u Nišu počela je proizvodnja elektrodelova za automobile, a osuđenici dnevno izradjuju 30.000 tih delova… »

Tihi odlazak Milije Mandića, čoveka koji je zauvek promenio sliku Srbije: Kućica na Drini više nikada neće biti ista!

Telegraf 16.01.2017
- Dan pre sedeo je kod mene, pričali smo, o čemu drugom, o Drini, i kućici na steni. Mnogo je voleo reku. Sutradan su mi javili da je preminuo - žali Miliju njegov prijatelj Rade Savić. Milija Mandić zvani Gljiva, graditelj turističke atrakcije i… »

Carinik na Gradini video je da se vozač unervozio, pa je tražio da izađe iz vozila. Kada je video šta nosi oko pojasa…

Telegraf 16.01.2017
Kod turskog državljanina u platnenom pojasu obmotanom oko struka, otkriveno preko 50.000 neprijavljenih evra. Carinici su tokom vikenda na graničnom prelazu Gradina otkrili nekoliko prekršaja i zaplenili preko 40.000 evra i 57 boksova cigareta. “BIO… »

Objavljena odluka o ukidanju pomoćne policije

Telegraf 16.01.2017
Uredbu, koja ukida pređašnju o službi u pomoćnoj policiji, potpisao je prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić. Uredba o službi u pomoćnoj policiji stavljena je van snage i ta odluka objavljena je u novom broju Službenog glasnika. Stefanović… »

Na ovim rekama led je napravio najveći haos: Železnički i vazdušni saobraćaj za sada funkcionišu

Telegraf 16.01.2017
Redovna odbrana od leda na Dunavu je od 1.275 do 1.215 rečnih kilometara, na Savi od Hrtkovaca do granice sa BiH, a vanredna odbrana od leda na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda Novog Sada i na celom toku… »

Batut: Povećan broj obolelih od gripa

Telegraf 16.01.2017
U prvoj nedelji januara registvovano je više slucajeva akutnih respiratornih infekcija, a najviše obolelih je među decom do četiri godine. U prvoj nedelji januara oboljenja slična gripu registrovana su kod 26.275 ljudi u Srbiji, što je više nego u… »

Srpski učitelji bolji od nastavnika, zato su nam mlađa deca bolja od starije: To više neće moći, na snagu stupa novo…

Telegraf 16.01.2017
Učenici nižih razreda osnovnih škola pokazuju znanje koje je iznad proseka na međunarodnim testiranjima, dok su učenici viših razreda na začelju lista i pokazuju znanje ispod proseka. Đaci mlađih razreda osnovnih škola pokazali su na TIMŠ… »

Divan gest: Lovci poklonili svoju lovinu deci s posebnim potrebama

Telegraf 16.01.2017
Oni pozivaju sve lovce da organizuju slične akcije. Lovci Lovačkog udruženja „ Toplica“ sekcija „Kruševica“ poklonili su divlju svinju, svoju lovinu Dnevnom boravku „ Sunce“ u kojem su smeštena deca sa posebnim potrebama. Na Božić nismo… »

Zima nije gotova, tek je počela! Ovo je novi udar debelog minusa i padavina, Sibir se vraća! (foto)

Telegraf 16.01.2017
Od danas do cetvrtka, 19. januara, povremeno sneg, u nižim predelima manje povećanje visine snežnog pokrivača, a na planinama jak vetar, stvaranje snežnih nanosa. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će od danas pa do nedelje, 22… »