Izvor: Večernje novosti/Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Ivana Dimić dobitnik NIN-ove nagrade

Večernje novosti 16.01.2017
Ivani Dimić danas pripala Ninova nagrada za roman "Arzamas". Pobedničko delo tematizuje odnos kćeri i majke. JEDNO od najprestižnijih književnih priznanja u nas, 63. Ninova nagrada kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, dodeljena je Ivani… »

Predstavljena jedinstvena knjiga u srpskoj književnosti bez slova a

Večernje novosti 16.01.2017
Novinar i književnik Zoran Radisavljević predstavio je danas knjigu pod naslovom ;"Sve je moglo biti drukčije", jedinstvenu po tome što u celom tekstu nema nijednog slova A. BEOGRAD - Novinar i književnik Zoran Radisavljević predstavio je danas… »

Priznanje Narodnom muzeju: Najbolja izložba u 2016.

Večernje novosti 16.01.2017
U Galeriji “Artget” uručena je nagrada kustoskinji i savetnici u Narodnom muzeju u Beogradu Gordani Stanišić, za najbolju autorsku izložbu u 2016. godini. U GALERIJI “Artget” uručena je nagrada kustoskinji i savetnici u Narodnom muzeju u… »

Časopis koji je više od toga

Večernje novosti 16.01.2017
Naš filmski arhiv predstavio prvi broj novog mesečnika “Kinoteka”. POČETAK ove godine Jugoslovenska kinoteka obeležila je i novim filmskim mesečnikom, koji pored tradicionalnih najava za januarski program u svim njenim bioskopskim salama sadrži… »

Srpska baština je bezbedna

Večernje novosti 16.01.2017
Bojana Borić Brešković, direktorka Narodnog muzeja: Najvredniji eksponati kulturne riznice su u trezoru Narodne banke. SVA kulturna dobra Narodnog muzeja, čija rekonstrukcija, sanacija i adaptacija teku po planu, nalaze se u privremenim depoima dobro… »

Kustendorf kao otpor i zalog za budućnost

Večernje novosti 15.01.2017
Deseti filmski i muzički festival protiče u znaku jubileja i autora. Kusturica: Ostavljajmo neprolazne vrednosti za buduće generacije. KADA pogledam prvih deset godina “Kustendorfa”, ja gledam “sebe unazad” i pitam se kuda dalje. I imam razloga… »