Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 16.01.2017

Novi gaf hrvatske predsednice: Kolinda se malo zabrojala

Vesti online 16.01.2017
Kolinda Grabar Kitarović govorila je na svečanom prijemu povodom 25 godina međunarodnog priznanja Hrvatske i tada je pozdravila sve diplomate s kojima je "u to vreme" sarađivala. I sve bi bilo u redu da hrvatska predsednica nije imala samo 23 godine… »

A u Zagrebu: Tusk ponosan na Hrvate, Kolinda o agresiji "Velike Srbije" - o stradanju Srba niko ni reč

Vesti online 16.01.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk poručio je u hrvatskom Saboru da je Hrvatska dobro iskoristila 25 godina od međunarodnog priznanja i da je zato Evropa ponosna na nju i njena postignuća. - Platili ste visoku cenu. Niste nas izneverili, dobro ste… »

I Dudaković poziva na rat: Svaki Bošnjak da kupi čizmu i uniforme!

Vesti online 16.01.2017
General tzv. Armije BiH Atif Dudaković prošli je vikend "gostovao" u Luksemburgu na skupu Bošnjaka, posvećenom "genocidu" u Srebrenici, na kojem je jasno i glasno pozvao mlade Bošnjake da se naoružaju. Okupljenima je rekao da su Bošnjaci "olako… »

Počela snežna oluja, totalni kolaps na putevima Hrvatske

Vesti online 16.01.2017
Hrvatsku je u ponedeljak zahvatilo nevreme koje je blokiralo saobraćajnice i u potpunosti odseklo unutrašnjost zemlje od Dalmacije. Prema izveštaju Hrvatskog auto-kluba, zbog orkanskog vetra i snežnih nanosa za sva su vozila zatvoreni mnogi putevi… »

Hrvati o vozu: Mi zaostali? Pa Srbija je 100 godina iza nas!

Vesti online 16.01.2017
Zagrebački portal "Indeks" u tekstu o spornom vozu iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu navodi da je reč o "neukusnoj provokaciji". "Mislite da je Hrvatska zaostala? Ove fotografije su dokaz da je Srbija sto godina iza nas", glasi naslov teksta na… »

"Izetbegović se sprema za rat na proleće!"

Vesti online 16.01.2017
Stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević upozorio je da bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović preko direktora Obaveštajno-bezbednosne agencije (OBA) BiH Osmana Mehmedagića Osmice priprema ozbiljan sukob i rat koji će izbiti na… »

Kitarović: Hrvatska će graditi dobrosusedske odnose, ali...

Vesti online 16.01.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je u nedelju uveče da će Hrvatska graditi dobrosusedske odnose, ali da neće "nikome dopustiti da revidira hrvatsku istoriju i etiketira državu raznim imenima". Grabar Kitarović je, na koncertu… »

Tužba ruskog tajkuna protiv Crne Gore - odbijena

Vesti online 16.01.2017
Međunarodna arbitraža "Unicitral" u Beču odbila je tužbu Centralnoevropske aluminijumske kompanije, koja pripada ruskom tajkunu Olegu Deripaski, protiv Vlade Crne Gore, prenose ruski portali. Sud je ustanovio da kompanija treba isplati Crnoj Gori… »

U NATO se silom uvlače Crna Gora, BiH, Makedonija

Vesti online 16.01.2017
Sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev izjavio je da je postavljen stalan kurs dalje ekspanzije NATO koji nastoji da u Alijansu silom uvuče Crnu Goru, Makedoniju i Bosnu i Hercegovinu. On je u intervjuu za "Rosiskaju gazetu" rekao da… »