Izvor: Vesti online/Društvo arhiva vesti 16.01.2017

Kosovo: Uhapšen Srbin zbog četiri slova "S"

Vesti online 16.01.2017
Branimir Gligorijević, medicinski tehničar iz sela Novake kod Prizrena, uhapšen je u ponedeljak u ovom gradu zato što je na jakni imao četiri slova "S", koja su nekome zasmetala, rekao je Srni njegov otac Branko. - Branimir je otišao u Prizren da… »

Majka nosila sinu drogu u vagini!

Vesti online 16.01.2017
Stražari Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zabela sprečili su Dušicu N. u pokušaju da sinu osuđeniku Marku Kartelu (36) dostavi narkotike, koje je sakrila u svoju vaginu! Majka i sin su imali razrađenu taktiku dostavljanja narkotika u požarevačkom… »

Šta Rusi kažu o sukobu Beograda i Prištine?

Vesti online 16.01.2017
"Pogoršavanje odnosa Beograda i Prištine povećava rizik od izbijanja lokalnih sukoba, jer situacija postaje sve nepredvidivija", upozorava ruski analitičar Aleksandar Pivovarenko, komentarišući situaciju srpskog voza koji je na putu od Beograda do… »

Srpska Nova ipak slađa

Vesti online 16.01.2017
Nova godina po Julijanskom kalendaru, izvela je pravoslavne vernike širom regiona na trgove i ulice. Veselilo se većinom uz vatromet i koncerte na trgovima, dok se u prepunim kafanama tražilo mesto više. Kafedžije u prestonici su zadovoljno trljale… »

Paklena igra sa vozom

Vesti online 16.01.2017
Promotivno putovanje od Beograda do Kosovske Mitrovice vozom u kojem je najviše bilo novinara dobilo je opasnu političku konotaciju. Malo nakon što su sa stanice krenuli vagoni koje je Kancelarija za KiM obeležila spolja porukom "Kosovo je Srbija" na… »

Beograd prikazan kao Staljingrad

Vesti online 16.01.2017
Sliku iz centra srpske prestonice kada u razvalinama starih zgrada grupa migranata pali vatru ne bi li se ogrejala na dubokom minusu, izveštač "Dejli mejla" uporedio je sa slikom zarobljenika Vermahta prilikom čuvene i prelomne bitke Drugog svetskog… »

"Nezrela albanska elita pokušava da izazove vojne sukobe na Kosovu"

Vesti online 16.01.2017
Nevladina organizacija "Politikolozi bez granica" osudila je pokušaj destabilizacije severnog dela južne srpske pokrajine Kosova i Metohije "od strane nedorasle, albanske političke elite". Kako Politikolozi u saopštenju navode, povod za izvođenje… »

Job Fair 2017: Tvoja karijera počinje ovde!

Vesti online 16.01.2017
Organizacija BEST po deveti put omogućila je studentima, diplomicima i postdiplomcima šansu da lakše stupe u kontakt sa poslodavcima kompanija iz različitih oblasti poslovanja. Reč je o sajmu poslova i stručnih praksi "Job Fair-Tvoja karijera… »

Lazanski: Ako nas Albanci napadnu, Vojska Srbije da zauzme sever Kosova!

Vesti online 16.01.2017
"Ako Albanci ponovo izazovu nasilje na Kosovu i Metohiji ili pokušaju novo etničko čišćenje, Srbija bi istog časa morala najodlučnije da odgovori zauzimanjem severa Kosova", ističe vojno-politički komentator Miroslav Lazanski, koji kaže da ne… »

Evo kako se ljušti kivi

Vesti online 16.01.2017
Da li se mučite kada čistite kivi? Da li vam pola ploda ode zajedno sa ljuskom? E pa mi smo vam pripremili sjajan savet kako da se izborite sa kivijem. Ovih dana ga treba jesti što više, jer je kivi odličan izvor C vitamina, pa evo kako je najlakše… »