Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 16.01.2017

NATO upozorio Beograd i Prištinu: Hitno smanjite tenzije!

Vesti online 16.01.2017
NATO poziva Beograd i Prištinu da se uzdrže od zaoštravanja situacije i pokrenu dijalog "jer je to u interesu regionalne stabilnosti i bezbednosti". Ovo je u ponedeljak u Briselu izjavila portparolka Severnoatlantskog saveza Oana Lungesku. - Mi veoma… »

Evo šta je Han poručio Beogradu i Prištini

Vesti online 16.01.2017
Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han pozvao je Srbiju i Kosovo da ne ugrožavaju ono što je već postignuto u dijalogu. - Moja molba jeste da ne bi trebalo da ugrožavaju ono što je već postrignuto u dijalogu i da… »

Priština bi da "osvoji sever", da li će nova administracija SAD to da dozvoli?

Vesti online 16.01.2017
Predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun izjavio je u ponedeljak da su događaji oko voza posledica dugotrajnog političkog i ekonomskog pritiska koji Priština vrši na Srbe na KiM. - Događaji oko voza su posledica dugotrajnog… »

Tači: Beograd spreman da žrtvuje Srbe na Kosovu

Vesti online 16.01.2017
Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači izjavio je da su provokacije Srbije prema Kosovu deo "starog scenarija o podeli jednog dela Kosova". On je optužio Srbiju da je spremna da žrtvuje srpske građane na Kosovu radi svojih političkih i vojnih… »

SAD: Kosovo ima pravo da upravlja svojim granicama

Vesti online 16.01.2017
Portparol Kfora pukovnik Maks Barbačini izjavio je da je „slučaj voz“ pitanje koje treba da rešavaju Beograd i Priština, dok iz Ambasade SAD u Prištini poručuju da poštuju pravo Kosova da upravlja svojim granicama. - Apelujemo na obe strane da… »

"Srpski voz koji ne vozi nikuda": Jaki čovek Srbije, Aleksandar Vučić...

Vesti online 16.01.2017
Nemačka štampa se, između ostalog, bavila i sukobom oko srpskog voza iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu koji nije stigao na cilj, prenosi "Dojče vele". Komentatori uglavnom ocenjuju da je temeljni spor Beograda i Prištine daleko od rešenja. U tekstu… »

"Beograd hoće da prisvoji sever Kosova kao Rusija Krim"

Vesti online 16.01.2017
Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači rekao je Rojtersu da Beograd planira da "prisvoji deo severnog Kosova, baš kao što je Rusija pripojila Krim". Britanska agencija navodi da se Priština i Beograd međusobno optužuju da žele da raspire… »