Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Ivani Dimić Ninova nagrada

Politika 16.01.2017
U knjizi „Arzamas” koja tematizuje odnos majke i kćeri, prepoznaće se mnoge porodice, smatra žiri. Ivana Dimić dobitnica je Ninove nagrade kritike za najbolji roman na srpskom jeziku, objavljen u 2016. godini, za delo „Arzamas”, u izdanju… »

Mihić: U pisanju nema penzije, dok mogu pisaću

B92 16.01.2017
Scenarista Gordan Mihić, kome je posvećena "Retrospektiva velikana" 10. "Kustendorfa", stigao je danas u Drvengrad gde će nakon projekcije filma "Vrane" održati radionicu za studente i mlade autore. "Ako radite 50 filmova, pretpostavlja se da će… »

Predstavljena jedinstvena knjiga u srpskoj književnosti bez slova a

Večernje novosti 16.01.2017
Novinar i književnik Zoran Radisavljević predstavio je danas knjigu pod naslovom ;"Sve je moglo biti drukčije", jedinstvenu po tome što u celom tekstu nema nijednog slova A. BEOGRAD - Novinar i književnik Zoran Radisavljević predstavio je danas… »

Kusta pred današnju premijeru svog novog filma: Evo, tresem se ko prut

Press 16.01.2017
Na Kustendorfu će danas biti prikazan i najnoviji film Emira Kusturice "Na mliječnom putu”. Foto:Blic.rs -Evo, tresem se ko prut (smeh). Nešto čudno ima sa tim filmom. Imao je gromoglasnu premijeru u Veneciji, neviđenu premijeru u Lisabonu, imao je… »

Del Boj: Prostakluk je svuda, ljudi mešaju uspeh sa novcem i slavom

Radio 021 16.01.2017
Legendarni Dejvid Džejson, omiljeni Del Boj iz kultne serije "Mućke" nije previše zadovoljan time u kom smeru je otišla industrija zabave, pa ni društvo uopšte. "Kolega Roni Barker mi je dao najbolji savet u karijeri. Rekao mi je da smo mi glumci… »

Barišnjikov zbog povrede pomerio gostovanje u Beogradu za april

Blic 16.01.2017
Zbog nedavne povrede kolena, nastup slavnog baletskog igrača i glumca Mihaila Barišnjikova u Beogradu pomeren je za 23, 24 i 25. april, saopšteno je danas iz Beogradskog festivala (BFI) igre čiji je Barišnjikov trebalo da bude gost. "Slavni umetnik… »

Vudi Harelson snima i istovremeno emituje film

Radio 021 16.01.2017
Američki glumac Vudi Harelson, koji će u narednom filmu iz serijala "Ratovi zvezda" igrati mentora mladog Hana Soloa, snimaće u Londonu dugometražni film "Izgubljen u Londonu UŽIVO" koji će se istovremeno direktno prenositi u 550 bioskopa širom… »

Kremlj namerno pokvario Šerloka Holmsa?!

B92 16.01.2017
Šerlok Holms je u nedelju trebalo da reši "Poslednji problem" u velikom finalu popularne serije u kojoj čuvenog detektiva igra Benedikt Kamberbač. Ipak, neko je ljubiteljima želeo da pokvari uživanje i iznenađenje, jer je ruska verzija ove epizode… »

Gordanu Mihiću uručena Nagrada za buduće filmove

B92 16.01.2017
Osnivač "Kustendorfa"Emir Kusturica uručio je večeras u Drvengradu scenaristi Gordanu Mihuću "Nagradu za buduće filmove, istakavši da je u pitanju jedan od najboljih scenarista u Evropi, a koga nismo dovoljno slavili. "On zapravo ulazi u zrelu fazu… »

Priznanje Narodnom muzeju: Najbolja izložba u 2016.

Večernje novosti 16.01.2017
U Galeriji “Artget” uručena je nagrada kustoskinji i savetnici u Narodnom muzeju u Beogradu Gordani Stanišić, za najbolju autorsku izložbu u 2016. godini. U GALERIJI “Artget” uručena je nagrada kustoskinji i savetnici u Narodnom muzeju u… »