Kultura arhiva vesti 16.01.2017

Ivana Dimić dobitnica NIN-ove nagrade

Beta 16.01.2017
Dobitnik 63. NIN-ove nagrade za najbolji roman godine je Ivana Dimić za roman "Arzamas", u izdanju Lagune, saopštio je danas žiri. U najužem izboru za nagradu bili su i Vladan Matijević za roman "Susret pod neobičnim okolnostima" (Laguna), Vladimir… »

Na „Periklovo doba” svi bacaju drvlje i kamenje

Politika 16.01.2017
Mi nikad nismo tražili novac za filmove, a država je finansirala filmove koji su na neki način bili protiv nje, ispričao je Gordan Mihić kome je uručena Nagrada za buduće filmove. Mokra gora – Scenarista Gordan Mihić, kome je posvećena… »

Knjiga bez slova A: "Sve je moglo biit drukčije" Zorana Radisavljevića

Press 16.01.2017
Novosadski novinar, pisac i enigmata Zoran Radisavljević predstaviće danas u 12h u Medija centru svoju sedmu knjigu, “Sve je moglo biti drukčije”. Ona je interesantna po tome što je reč o lipogramskom tekstu koji ne sadrži nijedno slovo "A"… »

Kusta pred današnju premijeru svog novog filma: Evo, tresem se ko prut

Press 16.01.2017
Na Kustendorfu će danas biti prikazan i najnoviji film Emira Kusturice "Na mliječnom putu”. Foto:Blic.rs -Evo, tresem se ko prut (smeh). Nešto čudno ima sa tim filmom. Imao je gromoglasnu premijeru u Veneciji, neviđenu premijeru u Lisabonu, imao je… »

Del Boj: Prostakluk je svuda, ljudi mešaju uspeh sa novcem i slavom

Radio 021 16.01.2017
Legendarni Dejvid Džejson, omiljeni Del Boj iz kultne serije "Mućke" nije previše zadovoljan time u kom smeru je otišla industrija zabave, pa ni društvo uopšte. "Kolega Roni Barker mi je dao najbolji savet u karijeri. Rekao mi je da smo mi glumci… »

Barišnjikov zbog povrede pomerio gostovanje u Beogradu za april

Blic 16.01.2017
Zbog nedavne povrede kolena, nastup slavnog baletskog igrača i glumca Mihaila Barišnjikova u Beogradu pomeren je za 23, 24 i 25. april, saopšteno je danas iz Beogradskog festivala (BFI) igre čiji je Barišnjikov trebalo da bude gost. "Slavni umetnik… »

Vudi Harelson snima i istovremeno emituje film

Radio 021 16.01.2017
Američki glumac Vudi Harelson, koji će u narednom filmu iz serijala "Ratovi zvezda" igrati mentora mladog Hana Soloa, snimaće u Londonu dugometražni film "Izgubljen u Londonu UŽIVO" koji će se istovremeno direktno prenositi u 550 bioskopa širom… »

Kremlj namerno pokvario Šerloka Holmsa?!

B92 16.01.2017
Šerlok Holms je u nedelju trebalo da reši "Poslednji problem" u velikom finalu popularne serije u kojoj čuvenog detektiva igra Benedikt Kamberbač. Ipak, neko je ljubiteljima želeo da pokvari uživanje i iznenađenje, jer je ruska verzija ove epizode… »

Gordanu Mihiću uručena Nagrada za buduće filmove

B92 16.01.2017
Osnivač "Kustendorfa"Emir Kusturica uručio je večeras u Drvengradu scenaristi Gordanu Mihuću "Nagradu za buduće filmove, istakavši da je u pitanju jedan od najboljih scenarista u Evropi, a koga nismo dovoljno slavili. "On zapravo ulazi u zrelu fazu… »

Izložba Narodnog muzeja najbolja u 2016.

Blic 16.01.2017
U Galeriji Artget uručena je nagrada Društva istoričara umetnosti Srbije (DIUS), kustoskinji i savetnici u Narodnom muzeju Gordani Stanišić, za najbolju autorsku izložbu u 2016. godini. Gordana Stanišić je nagrađena za izložbu "Kada su… »