Politika arhiva vesti 16.01.2017

NATO: Beograd i Priština da se uzdrže u interesu regionalne bezbednosti

Insajder 16.01.2017
NATO poziva Beograd i Prištinu da se uzdrže od zaoštravanja situacije i pokrenu dijalog jer je to „u interesu regionalne stabilnosti i bezbednosti", izjavila je za agenciju Beta u Briselu portparolka Severnoatlantskog saveza Oana Lungesku. "Mi veoma… »

Han Beogradu i Prištini - ne ugrožavajte postignuto

Politika 16.01.2017
BRISEL – Evropski komesar za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanes Han pozvao je danas Srbiju i Kosovo da ne ugrožavaju ono što je već postignuto u dijalogu. „Moja molba jeste da ne bi trebalo da ugrožavaju ono što je već… »

NATO: Kfor nije bio obavešten o raspoređivanju ROSU

RTS 16.01.2017
U sedištu NATO-a kažu da KFOR nije bio obavešten o prisustvu specijalnih snaga kosovske policije ROSU na severu Kosova u subotu 14. januara 2017. godine. U odgovoru na pitanje Tanjuga da li su specijalne snage kosovske policije ROSU imale odobrenje… »

Davos: Ključni cilj vlada treba da bude povećanje životnog standarda

Beta 16.01.2017
Svetski ekonomski forum u Davosu u danas objavljenom izveštaju pozvao je svetske vlade da kao ključni cilj stave povećanje životnog standarda gradjana, a ne kao do sada samo ekonomski rast. U izveštaju, objavljenom pred sutrašnje zvanično otvaranje… »

Mogerini o vozu: Bila sam veoma zabrinuta! Hvala Vučiću za rukovodeću ulogu u tim teškim trenucima!

Kurir 16.01.2017
Visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini izjavila je danas u Briselu da je bila "krajnje zabrinuta "zbog opasnost da incident s vozom izmedju Prištine i Beograda lako dovede do zaoštravanja" i zahvalila srpskom premijeru Aleksandru Vučiću… »

Šutanovac čvrsto uz zaštitnika građana: Janković može da pobedi na predsedničkim izborima!

Kurir 16.01.2017
Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je danas da smatra da će se lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić kandidovati za predsednika Srbije, ali da ga u drugom krugu može pobediti Saša Janković. Šutanovac je rekao da… »

Rakić: Zid niko ne sme da dira, naše je pravo da odlučimo šta ćemo graditi

Blic 16.01.2017
Gradonačelnik severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić upozorio je danas sve prištinske zvaničnike da izjavama o rušenju potpornog zida u severnom delu Kosovske Mitrovice izazivaju uznemirenost tamošnjih Srba i dodao da niko ne sme da pokuša da zid… »

Građanima Srbije više nisu potrebne vize za Kinu

Beta 16.01.2017
Gradjanima Srbije i Kine više nisu potrebne vize za jednomesečni boravak u tim zemljama, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova. Kako se navodi, gradjani Srbije i Kine od 15. januara mogu da borave ili prolaze kroz dve zemlje do 30 dana od… »

Vulin:Srbe na KiM čuva uporna borba za slobodu

Politika 16.01.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je danas da Srbe na Kosovu i Metohiji čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu. „Srbe na KiM čuva Beograd, Srbe na KiM čuva rezolucija 1244, Srbe na KiM čuva… »

Tači: Cilj Srbije je odvajanje i aneksija dela Kosova

Beta 16.01.2017
Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da su provokacije Srbije deo "starog scenarija o odvajanju jednog dela teritorije Kosova i da je ilegalni, propagandni voz bio izgovor Srbije da destabiliziju političku i bezbednosnu situaciju na Kosovu"… »