Politika arhiva vesti 16.01.2017

NATO se oglasio o "slučaju voz": Pomno pratimo situaciju

B92 16.01.2017
Brisel -- NATO poziva Beograd i Prištinu da se uzdrže od zaoštravanja situacije i pokrenu dijalog, "jer je to u interesu regionalne stabilnosti i bezbednosti". To je za agenciju Beta izjavila portparolka Severnoatlantskog saveza Oana Lundžesku. "Mi… »

Han: Dijalog se ne sme dovesti u pitanje

RTS 16.01.2017
Evropski komesar Johanes Han izjavio je u Briselu da se ne sme dovesti u opasnost ono što je dosad ostvareno u dijalogu između Beograda i Prištine i da se mora gledati napred, a ne unazad. Johanes Han je, odgovarajući na pitanje novinara kako gleda na… »

"Ne koristimo terorističke metode": Kosovska policija: Nismo minirali prugu

Blic 16.01.2017
Kosovska policija negirala je danas da njena specijalna jedinica ROSU koristi terorističke metode i da je u subotu postavila eksploziv kako bi sprečila da voz koji je krenuo iz Beograda uđe na Kosovo, prenosi list "Lajmi". Reagujući na izjavu… »

Premijer od 17. do 20. januara u Davosu

RTS 16.01.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće od 17. do 20. januara u Davosu, gde će učestovati na 47. godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma. Aleksandar Vučić će na marginama foruma imati odvojene susrete sa predsednikom Narodne… »

Mogherini: Bila sam zabrinuta, hvala Vučiću

Al Jazeera 16.01.2017
Mogherini je ocijenila da su napetosti između Beograda i Prištine visoke, ali i da vidi odlučnost na procesu dijaloga. Šefica diplomatije Evropske unije Federica Mogherini izjavila je danas da je bila "vrlo zabrinuta" jer je situacija sa vozom za… »

Šutanovac: Iako Vučić bude kandidat, Janković može da pobedi!

Pravda 16.01.2017
"Mislim da će Aleksandar Vučić da bude kandidat SNS na predsedničkim izborima, jer ima veću podršku od Tomislava Nikolića. Ako se to desi, biće teško u drugom krugu, ali mislim da Saša Janković može da ga pobedi, jer niko nije verovao da će… »

Rušenje zida u februaru, Srbi osuđuju "demonstraciju sile"

Glas Amerike 16.01.2017
Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji rekao je da će zid sa severne strane mosta u Kosovskoj Mitrovici biti srušen 1. ili 17. februara, na godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova. Ovakve izjave ne doprinose smirivanju tenzija, smatra Igor… »

Stupio na snagu bezvizni režim sa Kinom

RTS 16.01.2017
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da je sporazum sa Kinom o ukidanju viza stupio na snagu. Građani dve zemlje će bez viza moći da otputuju u drugu državu i borave na njenoj teritoriji do 30 dana. "Sporazum između Vlade Republike… »

Vulin: Srbe na KiM čuva uporna borba za slobodu

RTS 16.01.2017
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin ocenio je da Srbe na Kosovu i Metohiji čuva njihova uporna i hrabra borba za slobodu. "Srbe na KiM čuva Beograd, Srbe na KiM čuva rezolucija 1244, Srbe na KiM čuva njihova… »

Tači: Srbija hoće da otcepi deo Kosova

Mondo 16.01.2017
Predsednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači optužio je Srbiju da namerava da otcepi severno Kosovo. Foto: Screenshot Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da su provokacije Srbije deo "starog scenarija o odvajanju jednog dela teritorije Kosova… »