Izvor: Alo/Društvo arhiva vesti 17.01.2017

Iz fabričkih šahtova izvukli 50 zmija! (FOTO)

Alo 17.01.2017
Aktivisti niške NVO “Zoo Planet” izvukli su iz šahtova i cevi u nekadašnjoj fabrici EI u Žitorađi 50 stepskih smukova, koji su zbrinuti u saradnji sa Zavodom za zaštitu prirode iz Niša. Apel su uputili radnici koji su radili na postavljanju… »

Učenici Matematičke gimnazije osvojili medalje!

Alo 17.01.2017
Tim Matematičke gimnazije zabeležio je novu pobedu osvojivši prvu nagradu na međunarodnoj Žautikovska olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Alma Ati u Kazahstanu. Na takmičenju od 12. do 17. januara učestvovalo je 60 ekipa iz 17 država… »

Specijalisti će raditi u dve smene

Alo 17.01.2017
Od 1. februara specijalističke službe u Kliničkom centru Srbije radiće u dve smene. Ovo pišu "Večernje novosti" pozivajući se na izvor iz Ministarstva zdravlja. Zahvaljujući novom radnom vremenu lekara specijalista u najvećoj zdravstvenoj… »

Sahranili čoveka u kukuruzištu!

Alo 17.01.2017
Ako život piše romane, onda je jedna smrt u Bajmoku u trenutku napisala epitaf koji ide na sramotu celom našem društvu. Iako je porodica pokojnog Jove Đurića učinila sve da ga na večni počinak isprati dostojanstveno i kako dolikuje, sticajem… »

Ovako je "Greben" lomio led kod Grocke

Alo 17.01.2017
Led koji je okovao Dunav kod Grocke probijen je oko 13. časova, zahvaljujući angažovanjem ledolomca ,,Greben“ i brod – potiskivača ,,Bor“. Ledolomci su se pojavili iz pravca Beograda, i nastavili put Smedereva. Plan je da se ova dva broda u… »

Tomo Zorić kandidat za direktora!

Alo 17.01.2017
Jedan od desetak kandidata za novog direktora Agencija za borbu protiv korupcije je sekretar Državnog veća tuzilaca Tomo Zorić. Zorić je široj javnosti poznat kao nekadašnji portparol specijalnog tužilaštva, a kasnije i Republičkog javnog… »

Migranti pristali da odu u prihvatne centre!

Alo 17.01.2017
Oko 250 migranata prihvatilo je poziv vlade da se premeste iz baraka na autobuskoj stanici i oni su autobusima prebačeni u prihvatne centre u Obrenovcu i Krnjači, kao i u druge centre širom Srbije. "Na inicijativu predsednika Vlade mi smo uvećali… »

Zbog štrajka protiv Spaskovskog prebačen u bolnicu!

Alo 17.01.2017
Radnik RTB-a Bor, Zoran Kušljugić (62), nakon jučerašnjeg celodnevnog štrajka glađu, noćas posle 22 sata prebačen je kolima Hitne pomoći na trijažno odeljenje borske bolnice. Kušljugić je od juče ujutru, od sedam sati, sve vreme, po snegu i… »

Srbi se izlomiše!

Alo 17.01.2017
Ortopedi imaju pune ruke posla! Ne izlaze iz operacionih sala u Negotinu, Zaječaru, Beogradu, Jagodini i drugim gradovima jer ljudi masovno padaju na ovom ledu koji je prekriven suvim snegom. Od sinoć je povećan broj preloma ruku, kukova, nogu… »

Dojadili im “Lastini“ krševi!

Alo 17.01.2017
Meštani prigradskog naselja Barajevo već duže vreme muče muku sa autobusima SP “Lasta“, na kojima, kako kažu, ne rade vrata, grejanje, otpadaju točkovi, često se kvare, a nekada znaju i da se zapale. Da stvar bude gora, otkako je zavladao… »