Izvor: B92 arhiva vesti 17.01.2017

Prizren: 30 dana pritvora zbog jakne sa ocilima

B92 17.01.2017
Prizren -- Osnovni sud u Prizrenu odredio je pritvor od 30 dana Branimiru Gligorijeviću iz sela Novake, jer je nosio maskirnu jaknu na kojoj su bila ocila. On je optužen za lažno predstavljanje kao službeno lice, javlja RTS i dodaje da je reč o… »

Nisu ukinute carinske povlastice osobama sa invaliditetom

B92 17.01.2017
Beograd -- Osobama sa invaliditetom novim zakonskim rešenjem nije ukinuto pravo na oslobođenje od plaćanja uvoznih dažbina prilikom uvoza ortopedskih i drugih pomagala. To je saopštilo Ministarstvo finansija. Kako se ističe, Ministarstvo se javnosti… »

Blam Trampa na Tviteru: Umesto ćerke pohvalio Ivanku Majic

B92 17.01.2017
Vašington -- Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp želeo je da pohvali svoju ćerku na društvenoj mreži Tviter, ali je greškom poslao poruku drugoj Ivanki. Tramp je prosledio poruku drugog korisnika Tvitera koji je napisao da je Ivanka Tramp… »

Mustafa: Želimo dobrosusedske odnose sa Srbijom

B92 17.01.2017
Kosovski premijer Isa Mustafa pozvao je na smirenost u odnosima između Prištine i Beograda posle "rata rečima" koji je izbio između dve strane proteklog vikenda. Mustafa je, u intervjuu za Glas Amerike na albanskom jeziku, odgovorio na komentare… »

"Zimski uslovi, novi sneg i temperature ispod nule"

B92 17.01.2017
Predstoji period koji će prema najavama RHMZ obeležiti zimski uslovi vožnje, sa novim snežnim pokrivačem i temperaturama koje će biti ispod nultog podeljka. To će svakako na pojedinim deonicama biti uzrok usporene vožnje, saopštio je AMSS. Pored… »

Tramp "zapalio" Evropu, a Evropa – "iznenađena"

B92 17.01.2017
Lideri zemalja članica EU reagovali su na izjave Donalda Trampa da je NATO zastareo i da će posle Velike Britanije i druge zemlje napustiti Uniju. Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer rekao je na sastanku ministara spoljnih poslova zemalja… »

Otkazani letovi iz Banjaluke za Beograd

B92 17.01.2017
Letovi JU102 i JU103 između Banjaluke i Beograda otkazani su danas, kao posledica teških vremenskih uslova na aerodromu u Banjaluci, saopštila je "Er Srbija" Avio-kompanija je na svom nalogu na Tviteru saopštila da "žali zbog eventualnih… »

Preduzimaju se mere za odbranu od leda na rekama

B92 17.01.2017
Republički štab za vanredne situacije je na vanrednoj sednici, kojom je predsedavao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović. On je upozorio na pojavu velike količine leda na rekama i razmotrio mere preduzete u cilju odbrane i angažovanju… »

Komersant: Ruski voz sa srpskim freskama – "na pragu rata"

B92 17.01.2017
Srbija i Kosovo su na "pragu rata" zbog voza koji je iz Beograda krenuo u Kosovsku Mitrovicu, ocenjuje moskovski dnevnik "Komersant". List navodi da je u tom događaju od početka bilo "mnogo političke simbolike", jer vozovi na toj relaciji nisu išli od… »

Kimov režim: Obama, bolje se pakuj za odlazak iz Bele kuće

B92 17.01.2017
Severna Koreja osudila je odluku SAD da uvede nov paket sankcija Pjongjangu i poručila Baraku Obami da bi bilo bolje da se bavi odlaskom iz Bele kucĚ�e. Američko ministarstvo finansija prošle nedelje je dodalo sedam imena na severnokorejsku crnu… »